Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Čudné televízne ťahy! Jojke vyfúkla vianočnú premiéru spred nosa Markíza

Televízia JOJ okrem exkluzívnej zmluvy s koncernom Disney má pripravené aj české a slovenské filmy, ktoré postupne uvádza. V tejto súvislosti nastala mimoriadne zvláštna a kuriózna situácia zároveň. Tradičný boj o diváka medzi Jojkou a Markízou priniesol doslova bizarný moment v našich končinách.

22.11.2020 07:00
joj, Foto:
Televízia JOJ okrem zahraničných hitov ponúkne aj najnovšie české a slovenské filmy.
debata (4)

Reč je o vianočnom filme Šťastný nový rok, ktorý sa kinami prehnal koncom minulého roka. Predstavili sa v ňom herečky z markizáckych Mileniek a bol akousi odmenou pre fanúšikov rovnomenného seriálu, ktorí dlho volali po ďalšom pokračovaní. To tvorcovia odmietli. Ubehol rok a rozbehol sa boj o televízne práva.

Film sa objaví na Jojke, ktorá z neho spraví udalosť tesne pred najkrajšími sviatkami roka. Premiéru stanovila na 9. december. Avšak predbehla ju Markíza, ktorá film silno promuje aj vo vysielaní. Je k dispozícii divákom, ktorí si predplatia jej digitálnu službu Voyo. Zdá sa, že Markíza mieni Jojke odlákať divákov pred televíznou premiérou. Zaujímavosťou je, že Markíza promo na film po pár dňoch stiahla z obehu.

Nič to však nemení na fakte, že súboj dvoch staníc vyhrá aj tak divák, ktorý si môže film pozrieť v akejkoľvek forme. Vianočná romantická komédia v réžii Jakuba Kronera s výnimočným hereckým obsadením, natočená v zimnom prostredí Vysokých Tatier. Scenár filmu sa začína pár dní pred Vianocami a končí na Nový rok a cez množstvo komických, ale i romantických situácií ukazuje, že láska má veľa podôb, ale nakoniec si každého nájde.

To však nie je všetko! Jojka má pripravené ďalšie filmové hity. Po úspešnej premiére druhej evitovky, ktorá prilákala začiatkom novembra viac ako 400-tisíc divákov k obrazovkám alebo filme Ženská na vrchole, ten mal premiéru tento týždeň v utorok, sa objaví ďalšia česká chuťovka.

Pôjde hit Posledná aristokratka, ten bude mať televíznu premiéru 2. decembra. Komédia o rodine a koreňoch. A tiež o tom, že s nadhľadom a správnymi ľuďmi sa dá zvíťaziť aj v zdanlivo vopred prehratých bitkách. Na sklonku roku 1996 rodený Newyorčan Frank zdedil po svojich šľachtických predkoch v Česku starobylé rodové sídlo – zámok Kostka. Gróf František Antonín Kostka z Kostky, potomok emigrantov, sa tak po viac než štyridsiatich rokoch chystá s dcérou Mariou a temperamentnou manželkou Vivien na veľký návrat do Čiech. Mimochodom, krstné meno Marie je v rode Kostkovcov prekliate, pretože žiadna z jej menovkýň sa nedožila viac než dvadsiatich rokov. Čerství aristokrati poznajú niekdajšiu vlasť a zámocký život len z dávneho rozprávania príbuzných, a preto ich miestne pomery a česká realita mierne zaskočia. Nečudo, veď všetky záležitosti spojené s reštitúciou pre nich rieši právny zástupca Benda. Zámok nájdu v stave pozvoľného rozkladu a mimo akéhokoľvek spoločenského diania.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #filmy #oseriáloch