Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Potvrdené! Na Slovensko prichádza televízny gigant, ktorý zmení všetko

To, o čom sa špekulovalo nejaký čas a informovali sme vás ešte v piatok sa v týchto dňoch potvrdilo. Slovensko získa novú televíziu. A nie hocijakú! Prichádza streamovacia platforma Disney+.

11.11.2020 07:00
disney plus, disney, Foto:
Nová služba Disney+ čoskoro príde aj na Slovensko.
debata (24)

Už nejaký čas sa hovorilo o tom, že koncern Disney mieni svoju novú online službu rozšíriť, čo najrýchlejšie do celého sveta, aby sa stal plnohodnotnou konkurenciou Netflixu, ktorý si stále drží pozíciu jednotky na trhu. Disney+ od svojho štartu, takto pred rokom, sa zaradil medzi najväčšie online televízie. Združuje v sebe obrovskú knižnicu kultových filmov a seriálov a postupne sa k tomu pridáva aj pôvodný obsah.

Teraz je už oficiálne potvrdené, že aj Slovensko sa dočká lokalizácie, v priebehu druhej polovice budúceho roka. V prospech hovorí aj cena. Za 6,99 dostanú diváci neobmedzený prístup so špičkovým obrazom v HD kvalite. Disney+ ide naplno do boja v našich končinách, kde je etablovaný Netflix a najmä HBO GO, ktoré má oproti Netflixu výhodu plnej lokalizácie. Nový hráč na trhu sľubujú takisto plnú lokalizáciu.

Okrem vybičovaného boja o diváka nastanú ťažké časy aj pre konkurenciu. Disney+ si k sebe stiahne filmy a seriály zo svojej dielne, ktoré doteraz boli dostupné napríklad na HBO GO. Ide o značky Marvel alebo Star Wars. Zabehnuté online televízie budú mať teda značný problém, keďže prídu o jagavé značky a zostane po nich veľká diera. Jedinou možnosťou je zvýšenie množstva pôvodného obsahu. U nás sa stane to, čo v zahraničí – preteky o status toho najlepšieho.

Profitovať z toho môže divák, ktorý dostane za priaznivé ceny mimoriadne atraktívnu alternatívu voči štandardným televíziám a prístup k najnovším svetovým seriálom a filmom.

© Autorské práva vyhradené

24 debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #Disney+ #televízny reštart #2021