Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Slovenské televízie traste sa! Čoskoro sa rozpúta najväčšia vojna o diváka

Už dlhší čas sa o tom šepkalo, špekulovalo, snívalo. A čoskoro by sa to malo stať realitou. Na Slovensko, ale aj nielen k nám, by mala prísť nová streamovacia služba Disney+, televízny trh by sa v našom regióne mohol poriadne zatriasť.

06.11.2020 07:00
disney+, disney plus, disney, televízia, online... Foto:
Vyzerá to tak, že v roku 2021 sa aj Slováci dočkajú novej streamovacej platformy Disney+.
debata (9)

Koncern Disney spustil svoju online televíziu, ktorá sa pri vzniku stala hlavným konkurentom Netflixu, ešte minulý rok. Od prvého dňa valcuje a prekonáva očakávania odborníkov. Aktuálne má približne 60 miliónov predplatiteľov a to je dostupná len v USA a niektorým menších častiach sveta. Na svoj celosvetový útok sa však pripravuje a mal by nastať už veľmi skoro. V roku 2021.

Disney+ má pod sebou tie najväčšie filmové a seriálové hity pod značkou napríklad Marvel, Star Wars. Knižnica tejto online služby ponúka veľmi lákavý obsah a diváci sa radi nechávajú zlákať aj na čoraz väčší počet vlastných projektov.

To však rozhodne nie je všetko! Expanzia do sveta znamená aj lokalizácia obsahu a v tom napríklad Netflix v našom teritóriu má čo ešte dobiehať. Hoci nové filmy a seriály ponúkajú automaticky české titulky a dabing, starším veciam ešte stále trvá, kým dostanú lokálny zvuk. V tomto smere HBO GO u nás boduje na plnej čiare. Ponúka kompletnú lokalizáciu a najnovšie sa k tomu pridáva aj pôvodný obsah z americkej mutácie HBO Max. A znova diváci dostanú aspoň české titulky a neskôr až dabing.

Veľkí zahraniční hráči si dobre uvedomujú, že vstup na lokálne trhy ide ruka v ruke s lokalizáciou jazykového znenia. A presne na toto by malo Disney+ staviť svoj príchod. Podľa neoficiálnej stránky Netflixu sa potvrdzuje to, o čom sa špekulovalo už niekoľko mesiacov. Disney+ sa naozaj pripravuje na vstup na stredoeurópsky trh a nielen sem. Podobne ako Netflix chce byť aj táto služba dostupná celosvetovo a to pomerne rýchlo.

Príchod Disney+ môže zamávať nielen zabehnutými službami u nás ako Netflix a HBO GO, pretože chce zaujať už aj cenou. Hovorí o 6,99 eura a divák dostane špičkovú kvalitu obrazu a prístup ku všetkému bez obmedzení. Kedy by sa služba mohla objaviť? Hovorí sa o druhom polroku 2021.

Zatrasie sa nielen online konkurencia, ale štandardné televízie. Čoraz atraktívnejšia ponuka a sledovanie obľúbených programov bez obmedzení a reklamy láka čoraz viac a aj Slováci čoraz viac prichádzajú na chuť streamovacím službám a program štandardných staníc jednoducho príliš neláka. Otázne je, či si našinci dokážu, respektíve budú chcieť platiť viaceré online televízie naraz alebo si vyberú len tú, pre nich, najlepšiu.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #HBO Go #oseriáloch #Disney+