Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Markíza prišla s najväčšou zmenou v histórii. Ranná šou už nie je ako predtým

V utorok ráno sa diváci Markízy dočkali príjemnej zmeny. Obľúbená ranná šou sa zmenila na nepoznanie. Po štyroch mesiacov príprav sa objavila nové Teleráno.

04.11.2020 07:00
teleráno, Foto:
Zmena sa nedotkla moderátorov, dlhoročná zostava zostáva aj naďalej.
debata

Teleráno vysiela TV Markíza každý pracovný deň už od 2. septembra 1996, divákom robí spoločnosť vždy od 06:00 do 08:30. Teleráno býva prvou voľbou televíznych divákov, v období od 7. januára do 30. októbra 2020 dosiahlo v obchodne podstatnej cieľovej skupine 12 –5 4 priemerný trhový podiel 25,1%.

Konkurenčné Ranné Noviny na Jojke doposiaľ tento rok zaznamenali nižší priemerný podiel na trhu 13,6%. Je však pravdou, že kreatívne zmeny ranného formátu prišli v čase, keď sa jojkárska relácia niekoľkokrát priblížila výkonom k inak neohrozenému Teleránu.

Kompletne sa zmenil vizuál, ale aj štúdio... Foto: TV Markíza
teleráno, Kompletne sa zmenil vizuál, ale aj štúdio rannej relácie.

Prestavba štúdia Telerána trvala štyri mesiace a zahŕňala takmer všetko – od podlahy, cez svetelný park až po akustické obklady stien. Došlo k tiež modernizácii všetkých súvisiacich zariadení tak, aby boli kompatibilné so súčasnými špičkovými technológiami, ktorými vynovené štúdio disponuje. Nový dizajn štúdia Telerána vytvoril renomovaný architekt Jaroslav Holota.

Prvé vysielanie Telerána v novom štúdiu Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Teleráno v úplne novom šate.

„Po rekonštrukcii pôvodného štúdia je Teleráno nové, svieže a moderné. Nová je, samozrejme, i scéna, kde pribudlo niekoľko nových prvkov, napríklad vyvýšené pódium s centrálnym sedením, moderná kuchyňa, či pohodlné sedenie na okennom parapete s výhľadom do areálu televízie Markíza,“ hovorí šéfredaktorka Telerána Tamara Cho.

Dominantou spravodajskej časti sa stala 9 metrov dlhá a 2 metre vysoká LED stena. „Spravodajcom pribudli aj kamerové čítačky a spolu s vizuálnym priestorom a možnosťami prezentácie na videostene sa spravodajstvo v Teleráne dostáva na oveľa vyššiu úroveň ako doteraz,“ dodala.

Hlavnou zmenou formátu je posilnené... Foto: TV Markíza
teleráno, Hlavnou zmenou formátu je posilnené spravodajstvo, ktoré dostalo úplne nové štúdio.

„Teleráno je v mnohých oblastiach naozaj unikátne práve v bohatej rozmanitosti. Od aktuálneho spravodajstva, predpovede počasia, cez servisné témy, príbehy až po lifestyle či šoubiznis,“ konštatuje Henrich Krejča, riaditeľ spravodajstva a publicistiky TV Markíza. Zmenilo sa nielen štúdio, ale aj logo, zvučka a celý grafický vizuál Telerána. „Grafika je veľmi dôležitá súčasť každého televízneho projektu. Nielen vizuál, ale i potreba dať ľuďom možnosť cez grafiku lepšie pochopiť tému, o ktorej hovoríme. Áno, treba byť moderný, no zároveň si zachovať to, čo Teleráno robí fenomenálnym už 24 rokov,“ uzavrel Henrich Krejča.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Teleráno #oseriáloch #televízia Markíza