Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Trapas a zlyhanie v jednom! Televízia Nova čelí škandálu kvôli moderátorovi správ

Toto sa nevidí každý deň! Svet bojuje nielen s koronakrízou, ale aj hoaxami o pandémii a médiá sa snažia všemožne prinášať overené správy, aby neustále vyvracali bludy, ktorým verí čoraz viac ľudí. Akousi výstavnou skriňou každej televízie je večerné spravodajstvo.

28.10.2020 07:00
debata (11)

A presne v ňom prišlo trestuhodné zlyhanie moderátora televízie Nova, ktorý v nedeľnom vydaní Televíznych novín nezvládol živý vstup so šéfom Českej lekárskej komory Milanom Kubkom. Moderátor Petr Suchoň „exceloval“ pri prezentovaní vlastného pohľadu na pandémiu koronavírusu v priamom prenose, keď odzneli priam neuveriteľné otázky na vysvetlenie rôznych výrokov.

Kameňom úrazu bol trh v Prahe, na ktorom sa zúčastnili stovky ľudí, pričom síce platili prísne bezpečnostné opatrenia, no neraz ich nebolo možné dodržať.

„Lekári padajú na hubu a ľudia si chodia kupovať mrkvu. To ste mysleli ako?“ začal svoj „rozhovor“ s Kubkom moderátor. Šéf Českej lekárskej komory sa spočiatku snažil pokojne oponovať s tým, že apeloval na obyvateľov, aby dodržovali protiepidemio­logické opatrenia prijaté vládou a neohrozovali seba a svojich blízkych.

Následne Suchoň zaklincoval vstup s rozum zastavujúcim argumentom, ktorý mu mal Kubek vysvetliť. Všetko sa nieslo v očividnom podtexte, že moderátor obviňuje Kubka zo šírenia paniky. „V nedeľu bol slnečný deň, ak narážate na trh na Náplavke, bolo pekné počasie. Aj premiér na svojich sieťach vyzýval, poďte von, pretože vitamín D je to najlepšie. A potom vytvárate pocit, že ten, kto si kúpi mrkvu na trhu, hoci dodržal všetky opatrenia, môže za to, že sú preplnené nemocnice a umierajú ľudia. Mne to trošku pripomína to vyjadrenie z jari, kedy niekto povedal, že sem vírus zavliekli lyžiari,“ opakovane provokoval moderátor. Bol očividne neodbytný a stále opakoval svoj zvláštny pohľad na vec.

Následne sa rozbehla slovná prestrelka v priamom prenose, akú české televízie ešte nezažili. Moderátorove argumenty Kubek s jasným rozhorčením a očividným hnevom, označil za bohapustú demagógiu.

Aby toho nebolo málo, živý vstup pokračoval s českým imunológom Václavom Hořejším, ktorý vôbec neskrýval zdesenie a hnev, na moderátorovi nenechal nitku suchú. „Toto bolo neuveriteľné a takmer sa mi nechce odpovedať,“ spustil vlnu kritiky Hořejší smerom k moderátorovi Televíznych novín.

Neskôr sa Suchoň ospravedlnil na štýl vedenia rozhovoru, no PR katastrofa bola na svete. Reakcia na seba nenechala dlho čakať. Televízia Nova odsúdila konanie moderátora, prisľúbila osobnú zodpovednosť a hlboko sa ospravedlnila divákom, ale najmä hosťom v živom vstupe. V utorok zverejnil oficiálne ospravedlnenie aj samotný moderátor na svojich sociálnych sieťach. Či to však bude stačiť, je otázne. V súčasnom stave, keď má Česko v rámci druhej vlny najhoršie výsledky na svete sú podobné prešľapy absolútnym zlyhaním.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Dobrý den, zde je mé oficiální vyjádření k tomu, co se včera v televizních novinách přihodilo. Prosím, přijímám své moderátorské selhání a nezvládnuté emoce, ale , opravdu prosím, a několikrát to v rozhovoru s panem Kubkem zaznělo, v životě bych nevystoupil proti opatřením a co víc, zlehčoval nebo zpochybňoval pandemii. Opravdu ne! Pokud si to někdo stále myslí, prosím, pusťte si rozhovor ještě jednou. Opatření a nařízení se musí dodržovat! Chraňte sebe, své blízké, a pokud to jen jde, maximálně i své okolí. Přesně tohle jsem měl a mám na srdci a v rozhovoru jsem se chtěl zastat těch, kteří to cítí a konají stejně. Opakuji CHTĚL. Nepodařilo se mi to. Ne však kvůli špatnému úmyslu , nýbrž kvůli tomu, ze jsem v daném okamžiku nezvládl své řemeslo. Řada z Vás, a je Vás opravdu mnoho, mi vyjádřila podporu , nesmírně si ji vážím a dekuji z celého srdce, ze jste můj záměr pochopili. Bohužel ale musím konstatovat, že jsem emocionálně danou situaci nezvládl. Petr Suchoň @tvnovaofficial @televizni_noviny

Príspevok, ktorý zdieľa Klára Koukalová & Petr Suchoň (@suchon_koukalova),

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #škandál #Televízne noviny #TV Nova #oseriáloch #koronavírus #druhá vlna koronavírusu