Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Šok na obrazovkách RTVS! Neuveríte, s akým nízkorozpočtovým programom boduje

Tohtoročná televízna jeseň neprestáva prinášať prekvapenia. O to najnovšie sa postarala verejnoprávna RTVS. Na jej obrazovky sa počas októbra vkradla neštandardná seriálová novinka, o ktorej sa predtým nehovorilo.

29.10.2020 07:00
pumpa, Foto:
Najnovší televízny hit? Pumpa na RTVS!
debata (5)

O to prekvapujúcejšia je divácka odozva. Pumpa patrí medzi nízkorozpočtové projekty, kde dve ústredné postavy v podaní hercov Dana Heribana a Michala Kubovčíka v priestoroch čerpacej stanice glosujú udalosti minulých dní. Je viac ako evidentné, že kým iné komerčné televízie investujú omnoho viac do produkcie, RTVS stačí zlomok a výsledok v sledovanosti je omnoho lepší. Jednoducho povedané, za veľmi málo peňazí robí Jednotka veľa muziky.

Najnovšie Pumpa dokonca prekonala aj neotrasiteľné stálice ako Milujem Slovensko alebo Záhady tela. Je trošku neuveriteľné, aké preferencie majú diváci. Glosovanie na Jednotka profituje z toho, že v čase začiatku sa končí na Jojke Uhorčík, ktorý je pomerne silný a na Markíze as vysielajú filmové premiéry. Je teda evidentné, že RTVS si preberie skôr divákov od Jojky.

Sobotná epizóda Pumpy zlomila svoje všetky doterajšie rekordy. Celkovo ju sledovalo 438-tisíc divákov. Po markizáckych Sestričkách a Pánovi profesorovi ide o tretí najsledovanejší prime-timeový seriál na Slovensku. Sestričky sú na úrovni 550-tisíc a Pán profesor sa pohybuje okolo hranice 450-tisícového publika. V cieľovej skupine 12+ ďalšia premiérová časť Pumpy dosiahla až 7,3% sledovanosť s trhovým podielom takmer 18%.

Ide o jednoznačne najväčšie prekvapenie, ak nie doslova šok tejto jesene. Pumpa štartovala s takmer 250-tisícovým publikom a z týždňa na týždeň raketovo rástla o viac ako 50-tisíc divákov.

Pumpa tromfla aj zdanlivo neotrasiteľný hit posledných rokoch a to je šou Milujem Slovensko. Tú v piatok celkovo sledovalo 371-tisíc divákov. Záhady tela, ktoré sú predskokanom Pumpy si pustilo 395-tisíc Slovákov.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #sledovanosť #pumpa #oseriáloch