Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Markíza v novembri: Veľké zmeny vo vysielaní! Po seriálových hitoch príde toto...

Jesenná televízna sezóna vychádza Markíze - zatiaľ - na jednotku. Od septembra na premiérové vysielanie a zbiera úspech za úspechom. To sa však v priebehu najbližších dní výrazne zmení.

28.10.2020 07:00
sestričky, pán profesor, extrémne premeny, Foto:
Obľúbené markizácke relácie sa v novembri skončia.
debata

Televízia Markíza počas prvej vlny pandémie nabehla extrémny šetriaci režim a stiahla všetky premiérové tituly zo svojej ponuky, s výnimkou federálnej Superstar. Situácia sa zlepšila až začiatkom jesene so štartom novej sezóny a vysielania po šiestich mesiacoch vrátilo k normálnemu fungovaniu.

Každý deň divákov čakali návraty a nové časti obľúbených seriálov, pridali sa k tomu filmové hity, ktoré sa počas prvej vlny vo veľkej miere nevysielali. Vrátili sa Oteckovia, Sestričky, Pán profesor, Horná Dolná, Farma, Extrémne premeny. Markíza s nastavenou štruktúrou bodovala od prvého dňa. Hoci v septembri boli výsledky značne vlažné, aj napriek tomu bola neotrasiteľnou jednotkou na trhu a konkurencii nedala šancu.

V októbri sa jej pozície ešte umocnila, keďže s nástupom nepriaznivého počasia začali dominantné výsledky ešte stúpať.

To sa však od novembra zmení, keďže mnohé formáty dospejú k svojmu záveru. Tým, že Markíza po dlhých mesiacoch televízneho pôstu nečakala a novú sezónu odštartovala na prelome augusta a septembra. Tým pádom mnohé hity dospejú k svojmu záver pomerne skoro a vydržia vo vysielaní dlhšie. Týka sa to Pána Profesora, Sestričiek, ale aj Extrémnych premien, tieto programy patria k najsledovanejším v rámci tejto jesene.

Ako prvý sa bude porúčať z vysielania Pán profesor a to už v pondelok 2. novembra, keď sa odvysiela desiata epizóda prvej série. O týždeň neskôr ho nahradia Susedia. Tí dostanú druhú šancu s ôsmou sériou, z ktorej prvé časti diváci videli na jar a dosiahli prekvapujúci podpriemerný výsledok. Ako sa im bude dariť po osemmesačnej pauze sa ukáže už o pár týždňov.

Svoj koniec si odohrajú aj Sestričky a to už v utorok, 3. novembra. Tretia séria opäť výrazne posilnila a potvrdenie ďalšej série je len formalita. Aký program ich nahradí počas druhého novembrového týždňa? Bude to dokumentárna reality šou Utajený šéf, ktorá minulú jeseň valcovala rebríčky sledovanosti. Divákov čakajú nové epizódy slovenskej verzie.

Najdlhšie vo vysielaní vydržia Extrémne premeny, približne do polovice budúceho mesiaca. Čo ich nahradí nie je známe. Televízia má však v zálohe ešte seriál Červené pásky z jari. Či ich si podrží až do jari 2021 alebo ich skúsi reštartovať ešte tento rok, nie je známe.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #susedia #oseriáloch #televízia Markíza #seriál Sestričky #Extrémne premeny #Utajený šéf #seriál Pán profesor #televízny reštart