Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nová Superstar v čase korony: Opäť budeme svetoví s unikátnym riešením

Ďalšia federálna Superstar je na spadnutie. To je nespochybniteľný fakt. Televízie Markíza a Nova už niekoľko týždňov burcujú potenciálnych spevákov, aby sa prihlásili do siedmej série najúspešnejšej ťažiskovej šou u nás.

15.12.2020 07:00
superstar, Foto:
Markíza vo veľkom chystá novú Superstar. Kedy sa dostane na obrazovky sa nevie. Nateraz.
debata

Oficiálny štart nie je stanovený, televízie sa tvária, že si iba robia zoznamy potenciálnych súťažiacich. Zatiaľ. Avšak minulosť hovorí jasnou rečou. Vždy, keď sa začalo verbovanie, do niekoľkých mesiacov sa začínala nová sezóna. Nateraz stále platí oficiálne stanovisko z Markízy spred niekoľkých týždňoch, ktoré exkluzívne Pravda získala: “Aktuálne si televízia Markíza rozširuje databázu talentov pre prípadné vysielanie speváckej súťaže niekedy v budúcnosti.”

Každopádne, ak sa potvrdí, že ďalšia Superstar príde vo februári 2021, tak sa televízie púšťajú na tenký ľad. Vyrukovali by s novým ročníkom len rok po ostatnom, ktorý zaznamenal obrovský úspech. A práve tento úspech očividne ženie obe stanice skúsiť Superstar s minimálnym rozostupom. Štandardne sa u nás aklimatizovala dvojročná pauza, aby stihli „dorásť“ spevácky talent. Predsalen v našich končinách, ak chce tento formát prinášať prvotriednu zábavu, tak si musí počkať.

Lenže na jar Superstar povstala z popola. Určite na tom majú obriu zásluhu kreatívne zmeny, ktoré sa udiali cez nové a atraktívnejšie zloženie poroty, nevyskytol sa moderátor, nakrútené epizódy pôsobili naozaj súčasne a moderne. Dôraz sa kládol na kastingy, ktoré sú najsledovanejšou časťou. Avšak zasiahla aj korona a Superstar sa musela v závere popasovať s dramatickými scenármi. Sledovanosť výrazne rástla, aj kvôli minimu premiér na obrazovkách. Všetky tieto elementy spravili zo Superstar 2020 absolútny trhák.

Každopádne v mnohých prípadoch naše spracovanie bude iné. Ak pôjde „von“ ďalší ročník už o niekoľko mesiacov, tak tento formát bude musieť popasovať s novými výzvami, ktoré pandémia priniesla. Kým minulú Superstar zasiahla tesne pred koncom, teraz sa tvorcovia musia vysporiadať s dopadmi od úplného počiatku,

A riešenie sa samozrejme našlo. A je to opäť svetové, bezprecedentné a unikátne! Opäť si štáb, ale aj potenciálni súťažiaci vyskúšajú niečo, čo nikde inde nebolo. Čo to naznačujú aj upútavky, ktoré sa objavujú vo vysielaní. Prvotný kasting totiž bude prebiehať online. V tejto fáze je totiž najviac súťažiacich, štáb musí oddeliť zrno od pliev a až následne vybrané skupiny poputujú pred porotu.

Aby toho nebolo, Markíza si zrejme uvedomuje riziko malého rozostupu medzi sériami. Z divákov chce spraviť headhunterov, teda ľudí, ktorí odporučia alebo prihlásia niekoho s talentom. A finančná odmena ich neminie. To je taktiež úplná novinka.

Avšak stále sa čaká na oficiálne potvrdenie, že nová Superstar môže prísť už o niekoľko mesiacov. Ukazuje sa, že diváci v ťažkých časoch nemajú radi experimenty, ale overené formáty a to Superstar rozhodne je. Zároveň pre televízie je to garancia, že ovládnu rebríčky sledovanosti. To, že súťažiaci z minulej série nemajú dostatok času na prerazenie a zrejme zapadnú prachom je už vedľajšie. Treba kuť železo, kým je žeravé. Tohto hesla sa Markíza s Novu držia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Superstar #oseriáloch #televízia Markíza #koronavírus #druhá vlna koronavírusu #televízny reštart