Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Zmena pár hodín pred vysielaním! Jojka (ne)priamo potvrdila svoj prepadák

Televízia JOJ sa naďalej trápi so svojou megašou Zlatá maska. Ani presun do sobotného druhého večerného pásma nepomohol. Ďalší odsun je tu!

17.10.2020 10:06
uhorčík, hrobári, zlatá maska, Foto:
Veľká zmena len pár hodín pred vysielaním. Jojka opäť prekopala sobotný večerný program.
debata (7)

Televízia nečakanou expresnou zmenou posúva Zlatú masku viac do noci. S informáciou vyrukovala v piatok o desiatej večer, s tým, že nové zloženie programu platí hneď na druhý deň. Pôvodne sa Zlatá maska vysielala v nedeľu večer. Bol to pilier jesennej štruktúry, hlavnou konkurenciou bola markizácka relácia 2 na 1.

Spevácka šou so zamaskovanými celebritami zabrala len počas prvého premiérového večera, keď Jojka valcovala. Prvý večer prekročil hranicu 500-tisícového publika, bol jednotkou na trhu a zdalo sa, že túto jeseň sa bude Slovensko zabávať pod taktovkou Jojky.

Lenže vytriezvenie prišlo hneď o týždeň neskôr, keď šou stratila polovicu divákov a expresne sa prepadla do podpriemerov. Naopak markizácka šou začala výrazne posilňovať. Situácia však gradovala počas celého septembra. Zlatá maska sa prepadla na potupných 10% trhového podielu, kým 2 na 1 je vysoko nad dvadsiatimi percentami a postupne je silnejší. Od októbra preto musela Jojka pristúpiť k prvej zmene, čím musela priznať porážku a status prepadáku.

Zlatá maska sa odsunula na sobotu, predskokanom je komediálny Uhorčík, ktorý si po dvoch týždňoch vo vysielaní stále nadpriemernú sledovanosť. Je zrejmé, že najnovšou zmenou chce Jojka podporiť komediálne ladenú sobotu a posilniť si tak pozíciu. Odnesie si to znova Zlatá maska, ktorá sa nedokázala spamätať v druhom sobotnom slote. Motá sa stále pod hranicou katastrofálnych desiatich percent.

V piatok neskoro v noci Jojka odavizovala nové zloženie sobotného programu. Uhorčík zostáva na svojom mieste. Ako najsilnejší hráč. Divákov čaká už tretia epizóda bláznivých príbehov zbojníckej družiny. Následne sa do vysielania po roku vrátia Hrobári. Televízia zopakuje 8-dielnu minisériu, ktorá sa formátom a pointou zaraďuje k bláznivej čiernej komédii. S Uhorčíkom tak vytvoria silný tandem plný netradičného humoru.

A Zlatá maska? Tá sa po novom bude vysielať okolo 22:10. Televízia tak (ne)priamo definitívne kapitulovala so svojou ťažiskovou megašou, tej zostáva do konca ešte niekoľko častí, začiatkom novembra by malo byť po všetkom.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #oseriáloch #seriál Hrobári #seriál Uhorčík #Zlatá maska #televízny reštart