Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Toto je skvelé! Ešte túto jeseň sa stihnú vrátiť zahraničné seriálové hity

Pandémia koronavírusu zviera USA bez prestávky už niekoľko mesiacov. Krajina nezažila rozdelenie na vlny. Aj tak sa zábavný priemysel resuscituje. Musí sa. Tamojšie televízie a filmové štúdia nútene stáli niekoľko mesiacov a stalo sa to, čo ešte nikdy predtým. Americké televízie jednoducho nemajú, čo vysielať. Teraz sa to mení.

29.09.2020 07:00
greys anatomy, the good doctor, million little... Foto:
Čiastočný návrat do normálu. Počas neskorej jesene sa stihnú do vysielania vrátiť viaceré seriálové hity.
debata (2)

Začiatkom septembra sa postupne začala reštartovať produkcia naprieč celou krajinou. Ako prvé spustili opätovnú činnosť streamovacie online televízie. Napríklad taký Netflix mohol už koncom augusta znova nakrúcať vo Veľkej Británii druhú sériu Zaklínača. Avšak v minulých týždňoch na území USA sú na späť na pľaci viaceré štáby, ktoré nakrúcajú napríklad ďalšiu sériu Stranger Things alebo hitu You.

Podstatne horšie sú na tom štandardné televízie, ktoré sú hnané časom a musia v pravidelných intervaloch vysielať nové série. V tomto smere majú streamovacie platformy obrovskú výhodu. Televízna sezóna 2020/2021 sa v podstate v USA ani nezačala, nemala sa s čím. Tým, že od jari sa nemohlo nakrúcať, nevznikli piloty nových seriálov ani objednávky na ich pokračovanie. Rovnako chýbajú aj zabehnuté hity.

Neblahá situácia sa však na dobre obracia. Vákuum sa končí. Už aj štandardné televízie nabehli do pracovaného módu a mnohé majú ambíciu zachrániť ešte tohtoročnú jeseň, ktorá je, za normálnych okolností, najdôležitejšou časťou televíznej sezóny. Viaceré seriály sa stihnú vrátiť s novými sériami počas neskorej jesene a tento rok odvysielať niekoľko premiérových epizód, s tým, že budúci rok dobehnú všetky resty.

Medzi navrátilcov patrí aj megahit Grey's Anatomy (Klinika Grace/Chirurgovia). Televízia ABC už nakrúca s poradovým číslom 17. Fanúšikovia seriálu sa môžu tešiť na veľkolepú špeciálnu dvojhodinovú premiéru už 12. novembra.

Rovnako v tento deň sa vráti aj hasičský spin-off Station 19.

Tešiť sa môžu diváci poriadne prepleteného a vzťahovo vyhroteného hitu A Million Little Things. Tretia séria odštartuje 19. novembra.

Ešte väčšiu radosť spôsobí návrat Dobrého doktora (The Good Doctor), štvrtá séria odštartuje už 2. novembra. Stanica ABC postupne reštartuje aj ostatné produkcie, do normálu sa dostane najskôr začiatkom budúceho roka.

Túto jeseň vstúpi do boja o diváka aj ďalší svetový hit. Televízia NBC len pred pár dňami spustila nakrúcanie 5. série This is Us. Pôvodne sa špekulovalo, že najsledovanejší seriál tejto televízie sa nezačne nakrúcať skôr ako v januári. Našťastie negatívne scenáre sa nenaplnili a bude to práve on, ktorý medzi prvými stihne návrat na obrazovky po americkej koronakríze. Pôvodne mala mať najnovšia sezóna premiéru 10. novembra, nakoniec sa stihne už 27. októbra!

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #This is Us #oseriáloch #The Good Doctor #Station 19 #A Million Little Things #televízny reštart