Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Markíza po rokoch so zdrvujúcou zmenou! Túto jeseň bez dôležitej šou...

Pre slovenské komerčné stanice sa stali zahraničné licencované šou neodmysliteľnou súčasťou vysielacej štruktúry počas jesene, ale aj jari. Avšak táto jeseň, prvá po korone je úplne iná a nastala opäť nová, bezprecedentná situácia. Markíza sa musela rozlúčiť s ideou nakrútiť ťažiskovú zábavnú reláciu.

16.09.2020 07:00
tvoja tvár znie povedome, Foto:
Šiestu sériu diváci Markízy túto jeseň neuvidia.
debata (1)

Práve tento typ relácií vždy doplnili pestrú ponuku premiér vlastnej tvorby a diváci veľké výpravné šou doslova milovali. Pre televízie to bola vždy záruka nadpriemernej sledovanosti, preto v posledných 15 rokoch sa slovenskými obrazovkami prehnalo niekoľko sezón Superstar, Talentu, Tvoja tvár znie povedome, Lets Dance, nechýbal ani X-Factor.

Televízia Markíza však nemohla kvôli jarnej vyhrotenej situácii kvôli pandémii zrealizovať svoje pôvodné plány. A tak sa musela zmieriť s náročnou situáciou. Stratila zdroj vysokej sledovanosti a ešte navyše musela nájsť vhodný formát, ktorý by mohol plnohodnotne nahradiť a utiahnuť náročný nedeľný prime-time.

Jojka v tomto smere vyhrala. Tým, že na jar pár dní pred vysielaním stopla slovenskú premiéru Zlatej masky (The Masked Singer), tak počas tejto jesene má v talóne doslova zlaté vajce. Nebyť tohto rozhodnutia, bola by na tom rovnako ako konkurenčná Markíza. Produkcia pôvodne uvažovanej 9. série Talentu sa zastavila a výrazne oddialila. Prvé kastingy sa realizovali až počas neskorého leta a samotné nakrúcanie by malo prebiehať počas jesene. Je teda otázne, či Jojka nasadí Talent, netradične, na jar 2021 alebo si ho podrží do jesene. Každopádne Slováci dostanú dávku veľkej šou počas jesene, aj keď v skromnejšom poč­te.

Kým Jojka šalamúnsky túto postkoronovú situáciu vyhrala, Markíza o avizovanú 6. sériu imitačnej šou Tvoja tvár znie povedome prišla. Zaujímavosťou je, že sesterská Nova sa rozhodla realizovať ďalšiu sezónu, aj napriek obmedzeniam a šou mala v Česku premiéru pred pár dňami.

„Môžeme potvrdiť, že šou Tvoja tvár znie povedome túto jeseň vysielať neplánujeme. O výnimočnú zábavu však diváci TV Markíza v nedeľné večery rozhodne neprídu, spoločnosť im budú robiť Adela Vinczeová, Dano Dangl a exkluzívni hostia ich originálnej šou 2 na 1, ktorými budú osobnosti ako Lukáš Latinák, Marián Gáborík či Zlatica Švajdová Puškárová,“ povedal pre Pravdu PR manažér Markízy Lukáš Kočišek.

Či Markíza skúsi Tvár zrealizovať na jar, nie je známe.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Tvoja tvár znie povedome #oseriáloch #televízia Markíza #koronavírus #televízny reštart