Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Premiéra na druhý pokus! Na Slovensko prichádza svetový televízny fenomén

Aspoň Jojka bude mať v talóne ťažiskovú šou počas tohtoročnej jesene, tá je symbolom televízneho reštartu po pandémii, avšak je poznačená jej dozvukmi. Od nedele, 6. septembra vtrhne na obrazovky nová svetová megašou Zlatá maska.

04.09.2020 07:00
zlatá maska, šou zlatá maska, pyco, martin pyco... Foto:
Zlatú masku čaká druhá premiéra na Slovensku. Po koronakríze ju Jojka uvedie od 6. septembra.
debata (2)

Pôvodne sa mala vysielať od marca, avšak niekoľko dní pred prvou epizódou sa televízia rozhodla šou stiahnuť z programu kvôli šíriacej sa nákaze a následnom kolapse reklamného trhu. Ekonomické dôvody jednoducho nedovolili vypustiť takú náročnú produkciu. Nakoniec sa tento krok ukázal ako priam prorocký, keďže počas tejto jesene sa sa Zlatá maska stane pilierom jesennej štruktúry Jojky a navyše bude mať omnoho väčšiu šancu zažiariť, pretože konkurenčná Markíza nebude mať ťažiskovú šou. Čo sa v jej prípade nestalo roky a ide o bezprecedentnú situáciu.

Zlatá maska nebude mať až takú silnú konkurenciu a tým, že ide o úplnú novinku v našom teritóriu, prirodzená divácka zvedavosť je ešte väčšia.

Zlatá maska je súťaž, v ktorej účinkujúci spievajú zahalení v prepracovaných maskách a výpravných kostýmoch, aby tak zakryli najlepšie chránené tajomstvo v televíznej histórii – ich vlastnú identitu. Každý súťažiaci je celebritou, osobnosťou z televíznej obrazovky alebo zo športového či spoločenského života. Pod maskou sa môže skrývať výborný športovec, hudobník, komik, modelka alebo herec, o ktorom ste ani len netušili, že vie výborne spievať.

Identita spievajúcich celebrít zostáva utajená pred ostatnými súťažiacimi, porotcami a divákmi v štúdiu aj pri obrazovkách po celý čas, až kým nezložia masky pri svojom vyradení. Keď „Masky“ spievajú, úlohou členov panelu je uhádnuť identitu celebrity, ktorá sa ukrýva pod maskou. Len počas spevu budú mať panelisti a diváci možnosť počuť skutočný reálny hlas utajenej celebrity.

V každej časti show dostanú panelisti niekoľko indícií, ktoré im môžu pomôcť odhaliť identitu Masky. Diváci v štúdiu budú hlasovať za každé vystúpenie a tá maska, ktorá divákov zaujme najmenej, zo show vypadáva. V závere každej epizódy tak na divákov čaká najzaujímavejšia časť programu – odmaskovanie vypadávajúcej celebrity.

Uchovanie identity celebrít v tajnosti je najväčšou prioritou show Zlatá maska. Súťažiacich pravidelne stráži ochranka, ktorá im nedovolí komunikovať s nikým. Súťažiaci tak medzi sebou vôbec netušia, kto je ich súperom a dokonca ani členovia štábu nevedia, kto sa ukrýva pod maskou. Jojke sa po piatich rokov do svojich radov znova zlákať jedného z najlepších slovenských moderátorov – Martina Pyca Rauscha.

V úlohe porotcov, respektíve panelistov sa predstaví Michal Hudák, Jakub Prachař alebo Jiřina Bohdalová, pričom každá epizóda bude obsahovať celebritné prekvapenie za pultom hádačov mien napríklad Andrea Verešová, Celeste Buckingham, Libor Bouček alebo Marta Jandová.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #Martin Pyco Rausch #oseriáloch #koronavírus #Zlatá maska #televízny reštart