Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Podarí sa preraziť českému hitu u nás? Spoznajte najnovšiu jojkársku posilu

Už o pár dní, konkrétne 25. augusta spustí televízia JOJ vysielanie seriálu Slnečná (Slunečná). Stane sa novou posilu jesennej vysielacej štruktúry.

21.08.2020 07:00
slunečná, slnečná, Foto:
Zoznámte sa s postavami z nového českého seriálu Slnečná, ktorý v utorok odštartuje na Jojke.
debata

Bude sa vysielať dvakrát do týždňa, po utorku, vždy aj vo štvrtok o 20:35. Po špeciálnej premiére v rámci budúceho týždňa sa už začiatkom septembra odoberie do svojho štandardného slotu v druhom pásme prime-timu. Nové časti na divákov budú čakať o 21:40 počas utorkov a stried po Novom živote a Prázdninách.

O čom je Slnečná? Statok na Slnečnej je miesto, kde rodina Popelkových vyrába ten nejlepší kozí syr a zároveň prevádzkuje rodinný penzión a pohostinstvo. Po nečakanej smrti otca Martina Popelku (Ota Jirák) sa medzi sestrami Týnou (Eva Burešová) a Sylviou (bára Jánová) začne boj o rodinné dedičstvo. Navyše, lúky okolo statku sú ideálne pre stavbu fotovoltaickej elektrárne, čo je ďalší dôvod, prečo statok predať. Zatiaľ čo dobrosrdečná Týna chce statok zachovať, vypočítavá Sylvia by radšej zhrabla peniaze a vrátila sa späť do Prahy.

Do toho sa na scéne objaví mladý investor Janek (Marek Lambora), ktorému ide len o peniaze, no statok mu zmení život. Najskôr si kvôli stávke o Týnu vymenia role s vodičom Vildom (Lukás Langmajer) a hrá sa na chudáka, ktorým sa ale kvôli zrade svojho bratranca a společníka vo firme, celkom rýchlo aj stane. Janek sa tak dostane do situácie, kedy musí začať od nuly a podarí sa mu presvedčiť Týnu, že dvaja to ľahšie zvládnu.

Spoznajte nových televíznych hrdinov!

Týna Popelková – Eva Burešová (26)
Keby Týna nemala dlhé vlasy, všetci by si ju mýlili s chlapcom. Miluje rodinný statok a po smrti svojho otca sa ho spočiatku za žiadnu cenu nechce vzdať. Vo chvíli, keď sa na statku objaví Janek Linhart a pokúša sa ju zaujať, nevenuje tomu vôbec pozornosť, pretože je zadaná. Roky už chodí so Štepánom. Akonáhle však začne boj o statok, všetko, dokonca aj súkromný život, ide bokom.

Sylva Popelková – Bára Jánová (30)
Týnina staršia sestra, je pragmatická a iná ako jej sestra. „Sylva je iná, ako ostatní obyvatelia statku a myslím si, že hneď po maturite odišla do Prahy a už nikdy nechcela nikoho z nich vidieť.“ Má malú dcéru Barunku, ktorú na statok odložila, a preto sa tam občas vracia. Je to však pre ňu skôr povinnosť. Keď otec zomrie, chce sa statku, čo najskôr zbaviť a predať ho. Vôbec ju nezaujíma, že by tým mohla niekomu ublížiť, myslí totiž iba sama na seba.

Martin Popelka – Ota Jirák (70)
Vdovec a milujúci otec svojich dcér. Popelka je dobrák a statkár s veľkým srdcom. Svoj statok vybudoval z ničoho a je naň aj poriadne pyšný. V úvode nášho príbehu umiera a jeho smrť prinesie medzi sestry dosť veľké rozbroje.

Janek Linhart – Marek Lambora (24)
Mladý a bohatý muž, ktorý je spolumajiteľom firmy zaoberajúcej sa predajom elektriny. Čo nejde premeniť na peniaze, to preňho nemá hodnotu. Má pocit, že si môže všetko kúpiť, každého okúzliť a vždy dosiahne, čo si zaumieni. Na statku Slnečná sa stretne s Týnou Popelkovou a so svojimi kamarátmi z firmy sa staví, že ju dostane, pretože on je predsa lámač ženských sŕdc. A tak sa rozohráva stávka, ktorá vedie Jana k tomu, že si vymení svoj post a meno so svojim šoférom Vilémom a snaží sa vyhrať stávku.

Alžbeta – Iva Hüttnerová (71)
Gazdinka Beta je taká náhradná maminka pre dievčatá Popelkové, pretože sa o ne starala odmala. Je rozvážna, rozumná, každému poradí a má aj liečiteľské schopnosti. Varí, pečie, stará sa o domácnosť, krčmu a miestnych štamgastov. Vždy má pre svoje dievčatá otvorenú náruč.

Vilém Fiala – Lukáš Langmajer (39)
Vilém je osobný šofér Jana a jeho jediný skutočný priateľ. Je jeho absolútnym opakom, ale pre svojho šéfa by urobil čokoľvek. Kde je Janek, tam je i on. Ako jediný mu dokáže povedať pravdu do očí a keď sa stavia, začne so svojim šéfom hrať jeho hru.

Roman Maxa – Filip Tomsa (35)
Roman je spoločník a bratranec Jana a veľmi by chcel byť rovnako úspešný a okúzľujúci ako on, a preto sa veľmi snaží. Aj napriek všetkej snahe je vždy o niekoľko krokov pomalší. Na prvý pohľad sa môže zdať, že je to správny chlap, ale opak je pravdou. Pomaly a potichu sa z neho začína stávať krysa.

Tom – Filip Blažek (46)
Vdovec, ktorý sám vychováva dvoch chlapcov – Mateja a Vojtu. Tomáš utratil všetky svoje peniaze, zadĺžil sa a predal všetko, čo mohlo, pretože potreboval peniaze na liečbu svojej manželky. Na statku je taký muž pre všetko a stará sa aj o zvieratá.

Róza – Lucie Benešová (45)
Róza je bývalá prostitútka, ktorá keď zostarla, vrátila sa do rodnej dediny. Rodina ju po jej návrate neprijala a odmietli sa s ňou podeliť o zákonné dedičstvo. Začala tak pracovať ako čašníčka v krčme a dúfa, že sa raz jej princ objaví. A to ani netuší, že ho má na dosah ruky.

Profesor Jaromír Kohout – Jan Šťastný (54)
Jaromír je taká nešťastná existencia, bývalá filozofická kapacita, vysokoškolský profesor, ktorý prišiel kvôli alkoholu o všetko. Aj o nohu. Pracovať sa mu veľmi nechce, zato svoje múdrosti šíri stále. O tom, že by ešte mohlo stretnúť lásku, ani len nesníva, no nebol by to život, keby preňho nepripravil nejedno prekvapenie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #oseriáloch #Slunečná