Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Jojka posilňuje svoju jesennú ponuku! Do boja o diváka povolala český hit...

Vyzerá to tak, že táto jeseň bude opäť poriadne vybičovaná. Po koronakríze potrebujú televízie ožiť a k tomu potrebujú veľké množstvo divákov. Boj o nich sa teda môže začať a bude nekompromisný.

19.08.2020 07:00
slunečná, Foto:
Najnovší český seriálový hit Slunečná smeruje na obrazovky Jojky. Vysielať sa začne 25. augusta.
debata

Obaja komerční hráči po nútenej pauze spôsobenej pandémiou si pripravili bohatý jesenný program, aby tá ktorá stanica presvedčila potenciálne publikum, že práve jej program stojí za pozretie. Televízia JOJ v hlavnom vysielacom čase počas nadchádzajúcich týždňov a mesiacov staví na seriály a to nielen slovenské! Od českej Primy získala jej súčasný najväčší hit Slunečná, ktorú nasadí už o pár dní do programu. Pôvodne sa hovorilo, že to skúsi s nedávno ukončeným Modrým kódom.

Slovenskí diváci budú môcť sledovať spletité osudy postáv od jeho úplného začiatku. Krok televízie však nemusí vypáliť úplne šťastne. Slunečnú vysiela na Slovensku v premiére aj slovenská mutácia Prima Plus, krok Jojky môže preto pôsobiť pomerne zbytočne a hrozí, že práve tento český megahit sa môže stať prvý prepadákom tejto jesene.

V súčasnosti už české seriály, navyše ešte v hlavnom vysielacom čase na Slovákov už veľmi nefungujú. Nedávno však výrazne u nás uspeli primácke Čierne vdovy, to však išlo o osemdielnu komediálnu minisériu. Dokonca aj český seriál Most! z dielne Českej televízie sa vysunul na neskorú nočnú hodinu. Bude preto zaujímavé sledovať, či práve Slunečná prelomí túto šnúru nezdarov.

Jojka vyrukuje so Slunečnou už v utorok 25. augusta. Bude sa vysielať dvakrát do týždňa, po utorku, vždy aj vo štvrtok o 20:35. Po špeciálnej premiére v rámci budúceho týždňa sa už začiatkom septembra odoberie do svojho štandardného slotu v druhom pásme prime-timu. Nové časti na divákov budú čakať o 21:40 počas utorkov a stried po Novom živote a Prázdninách.

O čom je Slunečná? Statok na Slnečnej je miesto, kde rodina Popelkových vyrába ten nejlepší kozí syr a zároveň prevádzkuje rodinný penzión a pohostinstvo. Po nečakanej smrti otca Martina Popelku (Ota Jirák) sa medzi sestrami Týnou (Eva Burešová) a Sylviou (bára Jánová) začne boj o rodinné dedičstvo. Navyše, lúky okolo statku sú ideálne pre stavbu fotovoltaickej elektrárne, čo je ďalší dôvod, prečo statok predať. Zatiaľ čo dobrosrdečná Týna chce statok zachovať, vypočítavá Sylvia by radšej zhrabla peniaze a vrátila sa späť do Prahy.

Do toho sa na scéne objaví mladý investor Janek (Marek Lambora), ktorému ide len o peniaze, no statok mu zmení život. Najskôr si kvôli stávke o Týnu vymenia role s vodičom Vildom (Lukás Langmajer) a hrá sa na chudáka, ktorým sa ale kvôli zrade svojho bratranca a společníka vo firme, celkom rýchlo aj stane. Janek sa tak dostane do situácie, kedy musí začať od nuly a podarí sa mu presvedčiť Týnu, že dvaja to ľahšie zvládnu. S Týnou tak spoločne bojujú o statok nielen kvôli sebe a odkazu jej otca, ale tiež kvôli jeho obyvateľom a zamestnancom. Martin Popelka totiž svoj statok poskytol jako útočisko a zázemie pre stroskotancov a tým im dal novú šancu na život.

U starostu (Ondřej Pavelka) sa odhaľuje veľké rodinné tajomstvo a Lídine (Dana Batulková) veľké plány narúša rozchod syna Štepána s Týnou a tiež prisťahovanie sa neznesiteľného svokra. Statok stoji v dedine Slunečná a jej názov vychádza z toho, že nad touto obľasťou dochádza k meteorologickej anomálii – štatisticky tu málo prší a oveľa viac svieti slnko. Na pastvinách, ktoré väčšinu roka prehrieva slnko, rastú kry, kvety a bylinky, ktoré spásajú kozy a tie potom dávajú mlieko s jedinečnou chuťou.

Na statku tak vyrábajú syry, ktoré majú delikátnu chuť a sú veľmi obľúbené aj za hranicami tohoto kraja. A to nie je všetko. Na statku sa nachádza studňa so „zázračnou“ vodou. Práve touto vodou pomáha Alžbeta (Iva Hüttnerová) ženám otehotnieť. Všetci v okolí si myslia, že sú to len Alžbetine čary, no všetko sa zmení, keď urobia rozbor vody. Ten ukáže, že voda má naozaj zloženie, ktoré môže pomôcť liečiť poruchy plodnosti a je jasné, že sa objavia takí, ktorí by chceli vodu okamžite speňažiť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #televízia JOJ #oseriáloch #Slunečná #leto 2020