Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Blíži sa vojna online televízií? Má sa Netflix obávať nového hráča na trhu?

Pandémia koronavírusu priniesla so sebou aj rýchlejšiu zmenu sledovania televízie. Raketový nárast zaznamenali streamovacie platformy, ktoré sa neraz stali doslova záchranou pre milióny ľudí "uväznených" doma v najhorších časoch.

18.09.2020 07:00
hbo max, Foto:
Prvý mesiac HBO Max priniesol zaujímavé divácke preferencie.
debata

Do toho vstúpil v máji na trh nový hráč – HBO Max, ktorého existenciu zastrešuje najväčšie filmové štúdiou na svete Warner Bros. a okamžite sa nová platforma stala jednou z najväčších na svete. Združuje desaťtisíce hodín filmov a seriálov, ktoré sú neraz svetovými jednotkami a k tomu sa postupne pridajú aj tituly vlastného obsahu. Na Netflix sa ešte HBO Max nechytá, ale čoskoro sa to môže zmeniť.

Za prvý mesiac si novú online televíziu predplatilo v USA viac ako 4 milióny divákov, čo predčilo všetko doterajšie odhady. Vyzerá to tak, že sa schyľuje k veľkému súboju medzi Netflixom, Disney+ a práve HBO Max, ktoré budú v najbližších rokoch hrať prim na trhu. Prvý menovaný je dlhodobo jednotkou a aj jemu pribudli noví diváci, avšak noví hráči postupne silnejú a stále je priestor, aby si potenciálni predplatitelia boli schopní platiť viacero streamovacích platforiem.

HBO Max za prvé týždne existencie zverejnilo aj iné zaujímavé štatistiky o svojich programoch. Absolútnou jednotkou je kultový sitkom Priatelia, ktorý sa v USA teší obrovskej priazni a práve táto platforma čaká na vhodný čas, aby nakrútila špeciálnu epizódu. Priatelia sú doslova fenomén a donedávna práva na streamovanie vlastnil Netflix, ktorý platil stámilióny dolárov. Po oznámení vzniku HBO Max o práve prišiel.

Kto by čakal, že dvojkou bude ďalší ikonický kúsok v podobe Teórie veľkého tresku, tak sa mýli. Na veľké prekvapenie je to úplne prvý pôvodný seriál z dielne novej platformy – Love Life, ktorý je dostupný aj pre Slovákov prostredníctvom HBO GO. Asi len málokto čakal, že nový romanticko-komediálny s herečkou Annou Kendrick sa stane až takým veľkým hitom. Nečudo, že je medzičasom je už potvrdená aj druhá séria. Teória veľkého tresku je až trojkou!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #priatelia #Teória veľkého tresku #oseriáloch #HBO Max #koronavírus #seriál Love Life