Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Televízny reštart je takmer tu! Prima uvedie na Slovensku vlastné Sestričky

Už iba zopár týždňov delí Slovensko, ale aj Česko od veľkého postkoronového reštartu vysielania. Opäť sa vrátia premiéry, o ktoré diváci na jar tohto roku prišli. Aby toho nebolo málo, budú sa dobiehať resty, objavia sa však aj úplné novinky. Kým slovenské televízie budú vyčkávať až do začiatku septembra, v Čechách televízie začnú bojovať o priazeň divákov už koncom augusta.

12.08.2020 07:00
sestričky modrý kód, Foto:
Míša, Katka, Lukáš a Mery - štyri sestričky z Nemocnice Rubava.
debata

Štart novej televíznej sezóny 2020/2021 pojme vo veľkom aj Prima Plus, ktorá je určená pre slovenské publikum. Spolu s materskou českou Primou ponúkne divákom nový seriál, ktorého protagonistov pravidelní diváci dobre poznajú.

Ide o spin-off Modrého kódu, teraz sa pozornosť presunie na sestričky. Nový seriál seriál Sestričky Modrý kód uvidia Slováci v exkluzívnej predpremiére už 30. augusta na Prima Plus. Následne seriál prejde do štandardného slotu a počas jesene sa bude vysielať počas pondelkov a stried, podobne ako kedysi Modrý kód.

„Rozhodli sme sa oživiť jeden z našich najúspešnejších seriálov a zo žánru medical drama ho posunúť do vzťahovej roviny. Zachovávame prostredie nemocnice a oddelenie urgentného príjmu, ktoré je samo o sebe priestorom pre nevšedné udalosti, ale ponúkneme divákom možnosť lepšie spoznať postavy, ktoré si obľúbili a nové tváre, ktoré veríme, že si obľúbia čoskoro. Pre tento projekt sa nám totiž podarilo získať skvelých hercov zvučných mien i nové mladé talenty,“ uviedla riaditeľka obsahu skupiny Prima Lenka Hornová, ktorá spolu s kreatívnym producentom Ivanom Vodochodským a výkonnou producentkou Luciou Kršákovou nakrúcanie seriálu slávnostne odštartovala ešte 9. júla.

Míša, Katka, Lukáš a Mery. Štyri sestričky z Nemocnice Rubava, štyri silné príbehy a množstvo osudov, ktoré môžu ovplyvniť. Milujú svoju prácu, ale majú tiež svoje rodiny, priateľov, svoje trápenia i túžby.

Do seriálu prichádzajú najobľúbenejšie postavy z Modrého kódu na čele so Sabinou Laurinovou v úlohe hlavnej sestry Mery. „Prezradím, že jej do života vrátime jej osudovú lásku Davida v podaní Mareka Němca, ktorého si diváci i Sabina vyprosili. A po novom prichádza skvelá Adéla Gondíková, ako jej kamarátka Míša s celou svojou rodinou. Tím sestričiek doplní mladá a pôvabná Natália Halouzková, ako sestra Katka a mladý talent Jan Nedbal v úlohe zdravotného brata Lukáša. A som rád, že sa nám podarilo do úlohy Honzovej babičky získať úžasnú herečku Danielu Kolářovú. Verím, že takúto zostavu diváci ocenia,“ prezradil producent Ivan Vodochodský.

V nových úlohách sa okrem spomenutých objavia tiež Martin Preiss, Dana Syslová, Petr Vaněk, Daniela Šinkorová, Klára Cibulková, Michaela Tomešová, Amélia Pokorná alebo Petr Ryšavý. Z pôvodnej zostavy potom v seriáli zostávajú Sabina Laurinová, Saša Rašilov, Jiří Štěpnička, Igor Chmela, Roman Zach, Kristýna Frejová, Sandra Nováková, David Gránský, Ondřej Rychlý, Patricia Pagáčová, Michaela Dittrichová a ďalší

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Prima PLUS #oseriáloch #seriál Sestričky