Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Lákavý záver leta! HBO ponúkne šokujúci dokument, nechýbajú filmy a seriály

Ani počas posledného letného mesiaca televízia HBO nepoľavuje v lákavej ponuke rôznych programov, ktoré môžu spríjemniť divákom večery, keď sú iné stanice ochromené následkami pandémie koronavírusu.

07.08.2020 07:00
hbo go, hbo, Foto:
HBO nezaváha ani v auguste, má pripravenú zaujímavú ponuku pre svojich divákov.
debata

Deti šoubiznisu (štvrtok 6. augusta 2020)

Niekdajší detský herec Alex Winter (začínal na Broadwayi, poznáme ho napríklad z kultového filmu Bill & Ted s Keanu Reevesom) natočil dokumentárny film o raketových úspechoch a pádoch v rámci osudov detí pôsobiacich v šoubiznise. Rozhovory a ponorenia sa do životov a kariér niekdajších školákov, ktorí odmalička žiarili na striebornom plátne alebo na televíznych obrazovkách v šere obývačiek. Prejdeme dejiny kinematografie na prípadoch najznámejších detských hercov od zlatého veku Hollywoodu po dnešné dni.

Lovecraftova krajina (pondelok 17. augusta 2020)

Lovecraftova krajina, nový dramatický seriál z produkcie HBO, je inšpirovaný rovnomenným románom spisovateľa Matta Ruffa z roku 2016. Sleduje mladého Atticus Freemana (Jonathan Majors), ktorý sa v päťdesiatych rokoch minulého storočia vydáva spolu s kamarátkou Letitiou (Jurnee Smollett-Bellová) a strýkom Georgom (Courtney B. Vance) pátrať po zmiznutom otcovi (Michael Kenneth Williams) naprieč Spojenými štátmi, kde platia zákony Jima Crowa. Tak začína boj o prežitie, v rámci ktorého sú nútení čeliť všedným hrôzam bielej Ameriky, ale aj škodoradostným duchom, ako vystrihnutým zo stránok tajuplných príbehov H.P. Lovecrafta.

Kolónia Dignidad (Piatok 14. augusta 2020)

Desivý thriller inšpirovaný skutočnými udalosťami odohrávajúci sa v nemeckej sektárskej kolónii v Čile. Tajomný nemecký kult „Kolónia Dignidad,“ ktorý založil bývalý nacistický vojak Paul Schaefer v kľudnom čilskom mestečku, za sebou zanechal niekoľko desiatok rokov dlhú históriu mučenia, zneužívania detí a vrážd. Tieto zverstvá sa odohrávali za múrmi rozľahlého areálu tajnej usadlosti počas diktátorského režimu generála Pinocheta, ktorý držal nad kolóniou ochrannú ruku. Teraz, keď sa k moci dostala nová vláda, je Čile konečne pripravené skoncovať s násilným odkazom sekty. Mladý štátny prokurátor Leo Ramírez má za úlohu postaviť jej nepolapiteľného vodcu Paula Schaefera pred súd. Leo má však s kolóniou vlastnú tajnú skúsenosť. Pred dvadsiatimi rokmi tu za záhadných okolností zomrel jeho mladší brat Pedro. Sám Schaefer následne zaplatil Leovi vzdelanie v Nemecku výmenou za jeho mlčanlivosť. Dostupná je celá séria seriálu.

Súkromná vojna (nedeľa 30. augusta 2020)

Vo svete, kde sú novinári terčom útoku, je Mária Colvinová (Rosamund Pikeová) jednou z najuznávanejších vojnových reportériek našej doby. Vďaka svojej nebojácnej a vzdorujúcich povahe sa vrhá do predných línií konfliktov po celom svete, aby dala hlas prehliadaným členom spoločnosti, zatiaľ čo neustále balansuje na tenkej hranici medzi statočnosťou a šialenstvom. Od tej doby, čo bola na Srí Lanke zasiahnutá granátom, nosí charakteristickú pásku cez oko. V spoločnosti londýnskej smotánky si počína rovnako nenútene ako pri konfrontácii s diktátormi. Colvinová obetuje svoje milostné vzťahy a jej osobný život sa postupom času rozpadá, lebo si všetky hrôzy, ktoré za svoju kariéru videla, začnú vyberať svoju daň. Napriek tomu nepoľavuje vo svojom poslaní ukázať skutočnú cenu vojny a spoločne s uznávaným vojnovým fotografom Paulom Conroyom (Jamie Dornan) sa vydáva na doteraz najnebezpečnejšiu misiu v obliehanom sýrskom meste Homs.

Nesmrteľný (nedeľa 30. augusta 2020)

Snímka Nesmrteľný vychádza z talianskeho kriminálneho seriálu Gomora. Potom, čo je Ciro zastrelený svojím jediným skutočným priateľom Gennym do hrude, ponára sa do temných vôd Neapolského zálivu. Čím hlbšie klesá, tým viac spomienok vypláva na povrch… Chladné objatie vody prerážajú tlmené zvuky – sú to výkriky paniky. Je rok 1980. Následkom ničivého zemetrasenia sa budovy rútia k zemi. Spoza sutiny sa napriek tomu ozýva plač práve narodeného dieťaťa. Nie je to nikto iný ako Ciro di Marzio. Od tohto dňa je považovaný za nesmrteľného. O mnoho rokov neskôr Ciro prežije aj tento osudný výstrel. To, čo o ňom hovoria, je zjavne pravda – nikto a nič nemôže zabiť nesmrteľného. Od chvíle, kedy sa stal sirotou, až po svoj súčasný exil, od svojich prvých drobných krádeží, až po otvorenú vojnu s gangmi – Ciro odvážne čelí všetkému, čo mu prichádza do cesty – vo svete, kde je nesmrteľnosť len ďalšou formou prekliatia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #HBO #HBO Go #oseriáloch #leto 2020