Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Toto je víťaz tohto leta! Jojka s premiérou akčného seriálu všetko prevalcovala

Ukazuje sa, že aj počas leta sa oplatí zainvestovať do premiér. Jojka vo štvrtok uviedla dlhoočakávanú tretiu sériu hitu 911 a bola jasným lídrom. Práve toto je akvizičný seriál, ktorému sa v posledných rokoch podarilo reálne presadiť aj na hlavnej stanici.

07.07.2020 07:00
seriál 911, tsunami, cunami, Foto:
Tretia séria 911 dosiahla nadpriemernú sledovanosť a stala sa hitom tohto leta!
debata (1)

Pôvodne sa 911 vysielala v druhom večernom pásme, avšak slovenskí diváci si k nemu našli cestu a veľmi rýchlo žiadali, aby dostal lepší vysielací čas. Televízia im vyhovela a sledovanosť ďalej rástla. Minulé leto, keď sa už vysielala druhá séria, tak opäť sa dostavil úspech a dokonca osemnástka epizód dosiahla svoj nový rekord.

Celá séria dosiahla v skupine 12+ až 6% sledovanosť s trhovým podielom 16%. Priemerne druhú sériu sledovalo až 282-tisíc divákov. Darilo sa jej aj medzi mladšími divákmi. V komerčnej cieľovke 12 – 54 predchádzajúca séria dosiahla priemernú sledovanosť na úrovni 5,8% s trhovým podielom až 19,5%.

Pre Jojku je 911 jednoznačný úspech od čias Kostí alebo Kriminálky Las Vegas, Miami a New York prípadne Vtierky Castla. Len máloktorému zahraničnému seriálu sa podarilo presadiť priamo na hlavnom programe.

Preto nie je prekvapením, že tretia séria sa stala hlavným tahúňom tohtoročnej letnej programovej štruktúry. Nové epizódy sa vysielajú vždy počas utorkov a štvrtkov. Prvé dve časti televízia uviedla počas minulotýždňového štvrtka a lákala divákov na emóciami nabité epizódy, keď Kaliforniu zasiahla obrovská vlna tsunami.

Ročná pauza, silné promo a nedočkavosť divákov mali za následok, že dvojitá premiéra seriálu zinkasovala vysoko nadpriemernú sledovanosť. Prvú časť od 20:35 si nenechalo ujsť 343-tisíc divákov (sledovanosť 7,4%, podiel 18,4% v skupine 12+). Nasledujúca časť sa tiež tešila úspechu so sledovanosťou 6,8% a podielom 19,0%. Prekonala tak s poriadnym náskokom aj výkon prvých dvoch časti druhej série. Tá pred rokom získala v skupine 12+ 5.8%, respektíve 5,1% sledovanosť s trhovým podielom 14,8, respektíve 14,2%. Znova sa ukázalo, že našinci si tento seriál naozaj obľúbili.

Zadarilo sa aj hlavnej spravodajskej relácii, ktorú si v pondelok, 29. júna, pozrelo 534-tisíc divákov (sledovanosť 11,5%, podiel 28,1%). Najsledovanejším nespravodajským programom týždňa sa stala pondelková premiéra, spred týždňa, relácie Inkognito so sledovanosťou 8,8% a podielom 20,4%.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #leto #sledovanosť #televízia JOJ #oseriáloch #seriál 9-1-1 #leto 2020