Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Leto na Jojke: Všetky stávky na seriálový hit, ktorý si Slováci zamilovali. Bude toho viac!

Televízia JOJ rovnako ako ostatné televízie nabieha na letnú vysielaciu štruktúru, ktorá je pre toto obdobie štandardná. Teda priestor dostanú reprízy, ale aj premiéry akvizičných seriálov, ktoré počas roka sa na obrazovky nedostali.

26.06.2020 07:00
joj, logo joj, nový vizuál joj, Foto:
Televízia JOJ chystá na leto premiérový program.
debata (2)

Rovnako ako konkurenčná Markíza, tak aj Jojka plánuje reštart vysielania po pandémii od septembra, keď sa vrátia obľúbené seriály, relácie, ale aj filmy. Bola to však práve Jojka, ktorá sa počas ťažkých časov nájsť spôsob, ako obmedzene nakrúcať vybrané relácie a ponúkať ich divákov v premiére, hoci aj za cenu, že nebudú v plnohodnotnom režime. Preto z obrazoviek nezmizlo Inkognito, glosátori z relácie Sedem, politická relácia Na hrane alebo šou o varení Moja mama varí lepšie ako tvoja. Odvysielala sa aj jarná seriálová novinka Jenny.

Pandémia sa síce prejavila vo vysielaní pomerne tvrdo a došlo k viacerým škrtom. Nemohla sa odvysielať jarná ťažisková šou Zlatá maska, na vynútenú prestávku sa odobral Nový život, hoci s ním televízia počítala aj naďalej, keďže sa dokázal etablovať a dosahoval nadpriemernú sledovanosť a zaradil sa k najúspešnejším seriálom posledných rokov. Operatívne museli byť nasadené reprízy magazínov, filmov. Avšak v kombinácii so snahou nakrúcať nové častí z tejto krízy vyšla Jojka ako víťaz a divák nemal pocit úplnej televíznej mizérie.

Leto je reklamne slabé obdobie, preto stanice po celom svete prechádzajú do oddychového módu, rovnako ako diváci a pripravujú sa na štart novej televíznej sezóny. Tento rok sa pravidlá fungovania televízii totálne rozsypali a tak obe strany barikády sa počas posledných mesiacov museli zmieriť s improvizáciou, ktorá sa však čoskoro skončí.

Kým v zákulisí to už vrie a horlivo sa nakrúca, ani Jojka nerezignovala na letnú vysielaciu štruktúru. Tak ako po minulé roky, do popredia vystrčí akvizičné seriály, ktoré kedysi tvorili gro jej vysielacej štruktúry. Po boome domácej seriálovej tvorby sa zahraničné seriály presťahovali na menšie stanice Joj Group, avšak počas leta sa na ne spolieha aj hlavný kanál a ponúka divákom rôzne lahôdky.

Prichádza obľúbený hit!

Toto leto bude pilierom letnej štruktúry návrat seriálu 911, ktorý sa vráti po ročnej pauze s treťou, 18-dielnou sériou. Od 2. júla sa môžu tešiť Slováci na nové epizódy a to rovno dvakrát do týždňa. Seriál sa bude vysielať vždy v utorky a štvrtky. Jojka má v zásobe aj úplnú novinku, spin-off 911: Lone Star, ktorý mal v USA premiéru počas tohtoročnej jari a rovnako ako pôvodný seriál zaujal.

Trailer k 3. sérii 911.

Televízia FOX potvrdila 4. sériu pre 911, ale aj druhú sériu pre spin-off, ktorý by mali našinci vidieť už čoskoro. Práve 911 je prvý seriál, ktorý po rokoch zaujal Slovákov a uspel aj priamo na Jojke. Nadviazal tak na úspech napríklad Kostí (Bones), ktoré dlhé roky patrili k stáliciam Jojky a doteraz sa vysielajú v repríze na stanici Wau.

Seriál 911 na Slovensko prišiel pomerne nenápadne, keď ho Jojka zaradila do druhého večerného pásma, prihliadajúc na výkon akvizičných seriálov na hlavnej stanici. Slováci si k seriálu veľmi rýchlo našli cestu a stal sa doslova hitom. Televízia následne menila vysielací čas a dostal sa do prime-timu. Druhá séria sa vysielala minulé leto a rovno v hlavnom vysielacom čase a prinášala pre Jojku vysoko nadpriemerné výsledky a stala sa hitom letného obdobia. Preto nie je prekvapením, že prichádzajúcu tretiu sériu prezentuje ako svoj hlavný highlight nadchádzajúcich týždňov.

Trailer k spin-off seriálu s názvom 911: Lone Star.

Ďalšie seriálové novinky

Tým sa však nekončí výpočet seriálových noviniek. Do vysielania sa dostane aj spin-off seriálu FBI, pôvodný seriál sa nedávno vysielal tiež na Jojke. Novinka s podtitulom Najhľadanejší zločinci (Most Wanted) dostane priestor počas utorkov hneď po 911. Novinka štartuje 7. júla. Toto nebude chýbať ani repríza novej verzie Knight Ridera, ktorého Jojka zopakuje už po niekoľkýkrát za sebou.

Trailer k seriálu FBI: Najhľadanejší zločinci.

V auguste sa na obrazovky dostane seriálový remake filmovej klasiky Štyri svadby a jeden pohreb z dielne streamovacej služby Hulu. Premiéru mal minulý rok a dočkal sa iba jednej sezóny, ďalšie pokračovanie dostalo stopku.

Pracovné podvečery budú stále patriť vareniu. Šou Moja mama varí lepšie ako tvoja však vystrieda relácia „Prostřeno“, ktorú preberie z českej Primy. Paradoxom je, že túto licencovanú reláciu kedysi vysielala Markíza pod názvom Bez servítky. Česká verzia je povestná kontroverzným spracovaním, ktoré je založené skôr na konfliktoch, hádkach, intrigách, taktizovaní a prezentujú sa tam rôzne individuá a občas má relácia s varením spoločné len pramálo.

Trailer k seriálu Štyri svadby a jeden pohreb.

Ako teda bude vyzerať večery počas celého týždňa? Pondelky budú tradične patriť Inkognitu, utorky budú seriálové, stredy filmové. Diváci sa dočkajú romantických komédií. Rovnako ako v utorok, tak aj vo štvrtok sa o slovo prihlási 911. Piatok bude hudobno-zábavný, pripravené budú reprízy relácie Všetko, čo mám rád. Oba víkendové večery budú vyhradené pre filmy. Čo sa týka filmov, tak televízia staví na mix repríz, ale aj premiér.

Z filmov sa predstavia tituly: Zbohom Christopher Robin, Na výlete (The Layover), Až na dno (Submergence), Vojna o planétu opíc, Všetko najhoršie, Polnočná láska alebo Nezvyčajná cesta fakíra, ktorý uviazol v skrini. Filmové premiéry chystá aj JOJ Cinema: Dámsky klub (The Book Club), The Operative, Daddy Cool, Traumfabrik, King of Thieves, Bitka o Midway alebo Jim Gombička, Lukáš a lokomotíva Ema.

Televízia WAU od soboty, 27. júna predstaví v slovenskej premiére seriál Skutočný génius (Pure Genius). Mladý technológ zo Silicon Valley vyzve skúseného chirurga, aby liečil pacientov prelomovými vedeckými metódami a ultramoderným prístupom k medicíne. James Bell, bohatý podnikateľ a vizionár zo Silicon Valley, túži vniesť do zdravotníctva revolúciu. V svojej nemocnici zamestná experta, ktorý by mu mohol pomôcť uskutočniť smelé plány. Doktor Walter Wallace, skúsený chirurg s kontroverznou minulosťou a neortodoxným prístupom k medicíne, lieči pacientov nemocnice Bunker Hill prelomovými vedeckými metódami. Sú však etické a legálne?

Miliardár a high-tech podnikateľ James Bell zo Silicon Valley si stanoví vysoký cieľ – chce uskutočniť revolúciu v zdravotníctve. V nemocnici Bunker Hill zamestná chirurga Waltera Wallacea, ktorý v snahe vyliečiť najťažších pacientov často prekračuje hranice etiky a porušuje predpisy. Aj keď má srdce na správnom mieste, môže si génius dovoliť naozaj všetko?

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #leto #televízia JOJ #oseriáloch #koronavírus #koronakríza #leto 2020