Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Leto na Markíze: Nevyhnete sa smršti repríz filmov a seriálov! Jeseň bude lepšia

Letné mesiace sú charakteristické, že televízie prejdú do oddychového módu. Nie je to náhodné, keďže ide o reklamne slabé obdobie, neoplatí sa vysielať premiéry.

19.06.2020 07:00
markíza, televízia markíza, logo, markíza, Foto:
Televízia Markíza staví počas leta na reprízy, reštart vysielania po koronakríze príde na jeseň.
debata (1)

Tento rok je však bezprecedentný pre televízie, ale aj pre slovenské publikum. Ešte nikdy sa nestalo, aby hluché obdobie trvalo, aj s prirátaním letnej pauzy, šesť mesiacov. Koronakríza totálne zmenila podobu vysielania a doplatili na tento fakt obe strany barikády. Najmä komerčné televízie, ktoré sú bytostne závislé na predaji reklamy už niekoľko mesiacov prežívajú ťažké časy, pritom sú to práve ony, ktoré zabezpečujú atraktívnejší program v porovnaní s verejnoprávnou televíziou.

Poriadne šomrú aj diváci, ktorí zo dňa na deň prišli o štandardnú podobu programu a sú práve oni, ktorých stanice potrebujú, aby sa mohli chváliť nadpriemernou sledovanosťou a lákali tak reklamných inzerentov. Počas krízy sa tento kolotoč rozsypal na márne kúsky.

Avšak naši najväčší hráči prijali ďalšie riskantné, no ekonomicky opodstatnené rozhodnutie a teraz, keď už môžu nakrúcať a prinášať premiéry, tak s nimi počkajú. A nabehnú už počas leta na štandardný režim z minulých rokov, teda programovo diétny. To však neznamená, že v zákulisí to nežije. Práve naopak, dobiehajú sa resty z jari a pritom sa tvorí premiérový obsah, ktorého sa diváci konečne dočkajú už túto jeseň. Avšak ešte aj posledné mesiace roka budú čiastočne ovplyvnené krízou, pretože mnohé programy sa nedostanú do vysielania, pretože nebolo možné ich produkčne zastrešiť počas jari. Reč je o veľkých ťažiskových šou.

Našincom nezostáva nič iné, len ešte vydržať najbližšie mesiace a zmieriť sa s faktom, že v lete, ak zablúdia k svojim televíznym prijímačom, dočkajú sa opakovaní rôznych starších formátov.

Markíza

Televízia Markíza pôjde teda rovnakou cestou, aj tento rok. Do hlavného vysielacieho času počas celého týždňa nasadí viac filmov, ale oddychové relácie, vráti sa dokonca seriál, ktorý sa objaví na obrazovkách už tretíkrát. Všetko to vypukne od pondelka, 22. júna.

Dopoludňajší slot, ktorý v minulosti skôr mohol zaujať mladších divákov a vysielali sa tu akvizičné seriály, tento rok nahradí od desiatej premiére pôvodnej ruskej verzie komediálnej Kuchyne. Tá sa vysielala počas ostatných dvoch jarí v slovenskej adaptácií. Každý deň sa odvysielajú až štyri epizódy za sebou. Seriál odštartuje od 29. júna.

„Predskokana“ večernému programu počas leta budú robiť Rodinné prípady od 18:00, ktoré sú vo vysielaní od apríla, keď nahradili Oteckov, tí sa museli odobrať na vynútenú pauzu, pretože sa Markíze minuli predpripravené epizódy.

Pondelkové večery budú ladené humorne, otvoria ich komediálne filmy, nasledovať bude repríza Sekerovcov a tesne pred polnocou sa vráti Zita na krku. Počas utorkov sa diváci zabavia s kvíz šou Dobre vedieť! a reláciou Klamal by som ti?, ktorá pohorela počas minuloročnej jari. Stredu má už tradične „rezervovanú“ Adela Vinczeová a jej Chart Show.

Býva už zvykom, že počas leta dostanú priestor aj programy od sesterskej Novy. Prázdninové štvrtky budú patriť českej Zámene manželiek, priestor dostanú nové epizódy, ktoré sa u nás ešte nevysielali. Tesne pred desiatou večer sa objavia, po tretíkrát, Milenky. Pracovný týždeň uzatvoria české komédie. Víkendový hlavný vysielací čas vyplnia filmy.

Počas leta sa budú vysielať spravodajské a lifestylové formáty ako Teleráno, Reflex a samozrejme popoludňajšie a večerné spravodajstvo.

Doma

Od pondelka 22. júna štartuje o 21:20 repríza tureckého seriálu Matky a dcéry, s predstaviteľkou obľúbenej detskej herečky z Mojej malej princeznej, ktorý nahradí Kúsok zo mňa. Vysielať sa bude klasicky od pondelka do štvrtka po premiérovej Cennet, ktorá pokračuje aj celé leto.

V nedeľu 28. júna štartuje o 20:00 nový premiérový seriál Vitajte v Raji (Il paradiso delle signore), čo je talianska obdoba španielskeho seriálu Velvet z prostredia módneho domu. Vysielať sa bude každú nedeľu a diváci sa môžu tešiť na dve časti za sebou.

Od piatka 3. júla o 20:30 štartuje ďalší premiérový seriál Domov na pobreží (Chesapeake Shores), ktorý bude taktiež chodiť raz týždenne v 2 častiach za sebou. Od pondelka 29. júna od pondelka do štvrtka o 23:00 sa bude vysielať legendárna telenovela Esmeralda.

Dajto

Letná štruktúra neotrasie televíziou Dajto, zostáva v podstate nezmenená. Pondelok až piatok o 20:15 večerné filmy, v sobotu o 20:15 seriál Ňuchač a v nedeľu o 20:15 pribudne od 5. júla dvojica futbalových sitkomov Atletiko Cvernofka a Okresní přebor.

Od 22. júna bude chodiť od pondelka do štvrtka večer po filme o cca 22:15 v 3 častiach za sebou krimiseriál Myšlienky vraha.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #leto #oseriáloch #televízia Markíza #koronavírus #koronakríza #leto 2020