Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Televízna udalosť roka sa naozaj udeje! Netflix ide nakrúcať na Slovensko

Svet sa po pandémii vracia do normálu a znova sa po vynútenej pauze čoskoro začne aj nakrúcať. To platí aj pre tie najväčšie svetové hity. Jednotka medzi streamovacími televíziami potvrdila to, o čom sa dlhé mesiace špekulovalo.

15.06.2020 07:00
the witcher, geralt, henry cavill, Foto:
Postavu Geralta zo seriálu The Witcher stvárňuje herec Henry Cavill.
debata (2)

Netflix príde na Slovensko nakrúcať a to rovno jeden zo svojich najväčších, najdrahších a najprestížnejších seriálov zo svojho portfólia. Seriálový Zaklínač príde k nám, aby tu vznikla podstatná časť pripravovanej druhej série. Pritom potvrdenie lokácie je v prípade streamovacieho gigantu ojedinelou záležitosťou. Málokedy totiž komunikuje o presných miestach, kde si štáb rozloží kamery. Je to z preventívnych dôvodov, aby nepriťahoval na seba prehnanú pozornosť médií a fanúšikov. To v prípade Zaklínača naplno platí.

Kým prvá séria vznikala v drvivej väčšine v Maďarsku, nakrúcanie ďalšej osmičky epizód, ktoré vytvoria druhú sériu sa našim južným susedom úplne vyhne. Filmári strávia čas na Slovensku, v Čechách a v Británii, kde sa nakrúcalo ešte pred koronakrízou. Prvé zábery začali vznikať ešte vo februári. V marci sa všetko zastavilo a už toto leto, konkrétne v auguste sa reštartuje celá produkcia.

Nateraz nie je známe, kde presne sa bude na Slovensku nakrúcať, Netflix si v tomto smere dáva veľký pozor a snaží sa tento typ informácii utajiť. Jedno je isté, na Slovensko by mali zavítať tie najväčšie hviezdy zo seriálu. Najväčšia pozornosť sa pochopiteľne upiera na Henryho Cavilla ako Zaklínača Geralta z Rivie. Avšak veľkú a silnú fanúšikovskú základňu si vybudovala aj Anya Chalotra ako čarodejnica Yennefer.

Informáciu o nakrúcaní druhej série potvrdil portál Production Weekly, ktorú pretlmočila neoficiálna fanúšikovská stránka Netflixu pre Česko a Slovensko na sociálnych sieťach. Polročný posun si však vyžiada svoju daň. Pôvodne sa čakalo, že druhá séria Zaklínača uzrie svetlo sveta v prvých mesiacoch budúceho roka. Teraz je isté, že fanúšikovia temných príbehov si budú musieť počkať oveľa dlhšie. Najpravdepodobnejší termín premiéry je záver budúceho roka. Samotné nakrúcanie by sa malo skončiť tesne pred tohtoročnými Vianocami.

Seriál The Witcher na prvých záberoch Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Postava Ciri zo seriálu The Witcher.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #Henry Cavill #zaklínač #oseriáloch #The Witcher #koronavírus