Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Superstar je absolútny hit tejto jari! Poznáme odpoveď, či bude ďalšia séria

Tomu sa hovorí reštart zabehnutého formátu. Túto jar televízia Markíza a Nova priniesli ďalšiu sériu Superstar s mnohými zmenami. A vyplatilo sa. Nespochybniteľne so sledovanosťou výrazne zamávala aj koronakríza, ktorá pripútala divákov doma.

04.06.2020 07:00
superstar, Foto:
Tento ročník bol v mnohých smeroch iný, plánovane aj neplánovane. Diváci si k šou opäť našli cestu.
debata (2)

Šiesta federálna Superstar nielen so Superfinále lámala rekordy. To celkovo sledovalo neuveriteľných 678-tisíc Slovákov a výkon šou sa vrátil do roku 2015, keď zažívala najväčší boom. Až potom postupne začal záujem upadať, čo súviselo nielen so zmenami na moderátorských postoch, keďže obľúbené stálice už odmietli byť súčasťou nových pokračovaní a televízie experimentovali s novými variáciami, čo sa stretlo skôr s negatívnymi reakciami. Navyše sa formát neinovoval a postupne začal prirodzene nudiť.

Markíza s Novou si boli dobre vedomé, že ak chcú so Superstar pokračovať a zabezpečiť jej životnosť aj v ďalšej dekáde, musia prísť výrazné zmeny a tie prišli. Nikto na prelome rokov však netušil, že príde pandémia a začnú sa obrovské problémy.

Definitívne zmizol moderátor, ktorého čiastočne nahradil Leoš Mareš spoza porotcovského pultíku. Práve porota sa stala akýmsi stredobodom celej súťaže. Nové, nevšedné zloženie a ich chémia priniesli svoje ovocie. K tomu sa prirátali naozaj veľké a zapamätateľné talenty a sledovanosť postupne rástla. Pandémia nárast len umocnila a po kastingoch zažila šou zlaté časy, keď sa výkon relácie zastabilizoval nad 600-tisícovou hranicou.

Superstar to dokázala a ukázala, ako sa dobre zabehnutý formát môže flexibilne zmeniť a pritom nestratiť na atraktivite a skôr ju ešte viac umocniť. Preto je prirodzené zistiť, ako je Markíza a Nova spokojná s inovovanou Superstar a či diváci sa môžu tešiť na ďalšie pokračovanie. A máme odpoveď!

“Po mimoriadnom úspechu aktuálneho ročníka speváckej súťaže Superstar vieme potvrdiť prípravu ďalšej série v niektorej z budúcich televíznych sezón,” znie oficiálne stanovisko Markízy.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Superstar #oseriáloch #televízia Markíza #koronavírus