Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Toto sa nedeje každý deň! Verejnoprávna Dvojka poriadne zamiešala so sledovanosťou

Verejnoprávna RTVS zasiahne do boja o diváka väčšinou len príležitostne a s vybranými formátmi. Trh majú naplno pod palcom komerčné stanice. Sú však momenty, ktoré prekvapia. Najmä, keď ide o Dvojku, ktorá väčšinou vynikne počas športových udalostí.

02.06.2020 07:00
Home Launch Foto: ,
Štart nosnej rakety Falcon 9 s kozmickou loďou Crew Dragon.
debata (1)

V čase končiacej televíznej koronakrízy, keď šport je stále na druhej koľaji výrazne vyskočil iný typ programu. Slováci opäť ukázali, že chcú byť pri historických momentoch, ktoré môžu zmeniť dejiny. Štart vesmírnej lode Falcon priniesol pre RTVS líderskú pozíciu.

RTVS sprostredkovala v sobotu 30. mája v talkshow Experiment špeciál priamy prenos pilotovaného letu z americkej Floridy. Štart vesmírnej misie Demo-2 s ľudskou posádkou prilákal k obrazovkám RTVS 199 000 divákov s podielom na trhu 9,2 percenta v cieľovej skupine 12+, čím sa relácia stala najsledovanejším tohtoročným programom Dvojky mimo športových prenosov.

Už prvý pokus v stredu 27. mája si pozrelo 98 000 divákov a na Dvojke patril k najsledovanejším programom dňa. Let sa nakoniec pre nepriaznivé počasie neuskutočnil a preložil sa na sobotu. Diváci aj pri druhom pokuse zažívali napätie do poslednej chvíle, keďže hrozilo, že sa štart pre počasie opäť presunie. RTVS bola pripravená aj na tretí pokus.

V čase najsledovanejšej minúty sobotného vysielania Experimentu špeciál bolo pri obrazovkách Dvojky 306 000 divákov. Na Facebooku RTVS a Dvojka má stream sobotného vysielania doposiaľ vyše 61 000 pozretí. Stredajší priamy prenos na Facebooku má podnes viac ako 21 000 pozretí.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #sledovanosť #Dvojka #oseriáloch #SpaceX Falcon