Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Koniec Superstar bude opäť vybičovaný! Vieme, čo čaká päticu spevákov...

Superfinále je tu! Po viac ako troch mesiacoch, ktoré boli poriadne vybičované si diváci v Čechách a na Slovensku zvolia novú Superstar. Najlepšia päťka finalistov sa v nedeľu večer znova postaví na veľkolepú scénu a odspieva ďalšie svetové hity a každý z nich bude dúfať, že práve on či ona si získa sympatie divákov a zvíťazí.

31.05.2020 07:00
superstar, top 5, Foto:
Superstar sa chýli k záveru. V nedeľu sa predstaví TOP 5 a z nej vzíde jeden víťaz.
debata (1)

Tento rok je celá Superstar iná. Tvorcovia sa rozhodli zrealizovať viaceré kreatívne zmeny počnúc novým, rozšíreným zložením poroty, novým štúdiom, absenciou moderátora. Úspech sa dostavil, v Čechách, ale aj u nás tento formát oprášil svoju zanikajúcu slávu a je opäť v tej najlepšej kondícii za posledné tri sezóny.

Pandémia koronavírusu však priniesla aj negatíva a najviac sa dotkli samotného finále. Superstar je charakteristická honosnými živými prenosmi, ktoré majú umocniť atmosféru pre finalistov, aby ešte pred reálnym začiatkom kariéry okúsili obrovskú chuť slávy a cítili sa ako tie najväčšie hviezdy. Do poslednej chvíle nebolo jasné, či sa podarí zrealizovať živé prenosy v hocijakej forme. Avšak epidemiologická situácia v oboch krajinách bola priaznivá natoľko, že vlády mohli prijať výrazne uvoľňovacie opatrenia a diváci, ale aj súťažiaci dostali možnosť zažiť a vidieť v podstate klasické finále.

Sú tu však výrazné zmeny. Nakrúca sa bez divákov a tak tlieskajúcu kulisu tvorí štáb a porota. Navyše priestor štúdia, kde sa finále nakrúca je pravidelne dezinfikovaný. Porota, súťažiaci, ale aj celý štáb prešiel testom na COVID-19 ešte pred prvým priamym prenosom, to isté absolvovali aj tento týždeň. Stále platí, že sú všetci spolu v jednom hoteli, s minimálnym kontaktom s verejnosťou a dodržiavaním prísnych zdravotných opatrení.

Kto by si myslel, že Superstar tento rok má toho za sebou viac ako dosť a už nič sa nestane, tak sa mýli. V stredu porotkyňa Monika Bagárová porodila svoju prvorodenú dcéru Rumiu a je logické, že nebude môcť sedieť priamo v štúdiu. “Televízia je od začiatku na takúto situáciu pripravená, Monike a Makhmudovi srdečne gratulujeme. Ako situáciu v porote vyriešime, na to si diváci musia počkať až do priameho prenosu v nedeľu,” znie oficiálne stanovisko Markízy na margo zloženia poroty.

Prečo iba dve finálové kolá?

Ako však bude prebiehať posledný spevácky večer? Tento rok sa diváci dočkajú len dvoch kôl, čo je výrazný škrt a zmeny oproti minulým ročníkom. Práve preto minulú nedeľu sa muselo porúčať až päť talentovaných spevákov. Toto nemá v histórii Superstar obdobu.

„Táto séria Superstar mala od začiatku naplánovaných 16 epizód, ktoré sme naplnili a samozrejme počas korony sa improvizovalo. Super Výber sme stihli natočiť tesne pred zavretím hraníc a z natočeného materiálu sme nakoniec improvizovali, koľko z toho vieme zostrihať plnohodnotných dielov a koľko by sme mohli mať live prenosov. Do poslednej chvíle sme nevedeli, či vôbec budeme môcť zrealizovať živé prenosy. Rozhodnutie o súčasnej podobe finále padlo tesne, ako vlády uvoľnili opatrenia. Potrebovali sme uzavrieť vopred daný počet epizód a z toho vyšlo, že budú dva finálové večery. Myslím si, že za štandardných okolností by sme ich zrealizovali viac, ako to bolo vo zvyku z minulosti. Bohužiaľ, osud to zariadil takto,“ prezradil režisér Superstar Pepe Majeský exkluzívne pre Pravdu.

Vieme, ako sa mohla skončiť Superstar!

Kvôli pandémii Markíza s Novou prežívali krušné chvíle a vzniklo niekoľko scenárov, ako by sa mohla Superstar tento rok ukončiť, keďže obe televízie jasne deklarovali, že chcú aktuálnu sériu dotiahnuť do konca.

„Pracoval som s troma scenármi. Prvý z nich bola realizácia živých prenosov, čo, chvalabohu, vyšlo. Druhý variant rátal s finále v nejakom menšom priestore, kde by sa nemuseli stavať kulisy, kde by sa veľmi rýchlo dalo prísť a nakrútiť potrebný materiál. Rozmýšľal som nad menšími klubmi v Prahe, ktoré sú vybavené potrebnou technológiou a veľmi rýchlo by sa dala zrealizovať celá produkcia. Tretia možnosť bola o vysielaní z domu. Tak, ako sa zrealizovalo v Spojených štátoch, kde moderátor, porota a súťažiaci sa online pripojili na živý prenos,“ poodhalil Majeský o verziách ukončenia Superstar.

Ako prebehne posledný večer?

Už v nedeľu večer čaká päticu spevákov rozhodujúci súboj. Postavia sa na pódium, pred porotu a vypadnutých kolegov a zabojujú o víťazné miesto. Ako bude vyzerať posledný večer? „Najprv si všetci piati zaspievajú po dve pesničky, jeden československý hit a jednu anglickú pesničku, následne sa zastaví hlasovanie. Súťaž opustia dvaja speváci. Zostávajúca trojica si zaspieva po jednej pesničke a následne z nich si diváci zvolia Superstar,“ uzavrel Majeský.

Do SuperFinále na základe diváckeho hlasovania postúpila pätica spevákov a speváčok – Dominika Lukešová, Diana Kovaľová, Barbora Piešová, Martin Schreiner a Giovanni Ricci.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba