Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Toto je ťažká rana pre divákov, ale aj Jojku! Obľúbená megašou dostáva stopku na neurčito

Posledné mesiace boli pre televízny svet mimoriadne tvrdé. Okrem stiahnutia drvivej väčšiny premiér sa museli vysporiadať s obrovskými ekonomickými dopadmi, ktoré ovplyvnia podobu vysielania ešte aj na jeseň a možno aj dlhšie.

17.06.2020 07:00
česko slovensko má talent, čsmt, talent, česko... Foto:
Talent túto jeseň na Jojke neuvidíte.
debata (2)

Televízia JOJ, ktorá s pandémiou koronavírusu bojovala si najviac sa už vo veľkom pripravuje na reštart vysielania. Smolu však majú diváci, na pôvodnú tvorbu si budú musieť počkať až do začiatku jesene, hoci nakrúcanie sa povolené od júna. Bola to práve Jojka, ktorá počas jari našla spôsob, ako produkovať aspoň obmedzený počet premiér, hoci aj v neštandardnej podobe. Diváci tak dostali Inkognito, Sedem, Na hrane a neprišli ani o seriál Jenny.

Jarná sezóna však mala omnoho okázalejšiu podobu, týka sa to oboch komerčných staníc. Drvivá väčšina sa nezrealizovala a televízie si „podržali“ predpripravené programy v zálohe. Teraz ich budú môcť využiť počas jesene a pomôžu vyplniť čiastočné produkčné vákuum.

Jojka každú sezónu ráta s veľkou výpravnou ťažiskovou šou. V septembri mala odštartovať už deviata séria Česko Slovensko má talent, šou počas minuloročnej jesene valcovala sledovanosťou konkurenciu a stala sa najsledovanejším programom posledných mesiacov predchádzajúceho roka. Nebolo teda prekvapením, keď stanica avizovala nakrúcanie nového ročníka.

Štandardne sa produkcia Talentu rozbieha počas jari, keď Jojka s Primou organizujú sériu viacerých kastingov, vďaka ktorým spoznajú nové talenty, tie sa následne predvedú pred porotou a sú súčasťou zostrihov. Prebehnúť mali v Bratislave, Banskej Bystrici, Košiciach, Prešove, Prievidzi, Nových Zámkoch, Nitre, Senici, Rimavskej Sobote, Liptovskom Mikuláši, Starej Ľubovni, Žiline. Následne tvorcov čakal šnúra u našich západných susedov za riekou Moravou.

Lenže pandémia koronavírusu spravila obom televíziám poriadny škrt cez rozpočet. Týždeň pred prvým kastingom si situácia vyžiadala prijatie tvrdých bezpečnostných a hygienických opatrení a Talent dostal stopku. Keďže situácia sa výrazne upokojila až na začiatku leta, nie je možné dobehnúť časové straty a deviata séria Talentu túto jeseň nebude.

„Kastingy šou Česko Slovensko má talent sme museli kvôli koronavírusu pozastaviť na neurčito. Z tohto dôvodu nebolo možné doteraz šou pripraviť a teda ju diváci, žiaľ, v jesennej sezóne neuvidia,“ povedala pre Pravdu hovorkyňa Jojky Lucia Kulihová.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko Slovensko má talent #televízia JOJ #oseriáloch #koronavírus #koronakríza