Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Štartuje nový kľúčový hráč na televíznom trhu! Rozdrví aj neohrozený Netflix?

V stredu 27. mája spúšťa svoju činnosť nová streamovacia televízia HBO Max, ktorá sa veľkosťou obsahu okamžite radí k najväčším hráčom na trhu. Za novým hráčom stojí jedno za najväčších filmových štúdii sveta Warner Bros.

27.05.2020 07:00
hbo max, Foto:
Nová streamovacia platforma štartuje 27. mája.
debata

Od stredy ponúkne mediálny obsah firmy WarnerMedia, rovnako ako vlastné nové programy, ale aj staršie obľúbené seriály, napríklad South Park alebo Priatelia. Najmä o Priateľov sa posledný rok zvádzal obrovský boj, keďže práva na šírenie mal zakúpené Netflix. Po ohlásení vzniku HBO Max sa Netflix musel vzdať tohto seriálového megahitu a nepomohol ani fakt, že za práva zaplatil 100 miliónov dolárov.

HBO Max ponúkne viac než desať tisíc hodín video obsahu z dielne štúdia Warner Bros. a televízie HBO. Budú medzi nimi aj relácie pre deti, ako napríklad Sesame Street, alebo novú zábavnú reláciu The Not Too Late Show with Elmo, vytvorenú pre HBO Max na jeho základe. Od jesene sa pôvodný obsah výrazne rozšíri.

Spoločnosť Walt Disney si za streamovaciu službu Disney+ mesačne účtuje 6,99 dolára a podľa posledných zverejnených údajov má okolo 50 miliónov predplatiteľov. Konkurenčný Netflix, ktorý mal v prvom štvrťroku takmer 183 miliónov platiacich zákazníkov, za svoju streamovaciu službu mesačne požaduje 12,99 dolára. Za HBO Max záujemca zaplatí 15 dolárov za mesiac. Na Slovensku zatiaľ služba nie je dostupná. U nás je etablovaná služba HBO GO.

HBO Max prichádza na trh v čase, keď je značný dopyt po nových filmoch a seriáloch, pretože kvôli koronakríze viac ľudí zostáva doma. Zároveň sa ale kvôli opatreniam proti pandémii znižujú príjmy potenciálnych zákazníkov novej služby.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #HBO Max #koronavírus