Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

V Amerike absolútny hit, u nás osud nejasný! Kedy uvidia Slováci svetovú šou?

Pandémia koronavírusu zdrvujúco prekazila jarné plány televízií nielen na Slovensku, ale aj vo svete. V tomto biznise nastala bezprecedentná situácia, na ktorú sa nikto nevedel pripraviť. Spoločným menovateľom svetovej televíznej krízy je sťahovanie premiérových programov.

25.05.2020 07:00
zlatá maska, the masked singer, masked singer, Foto:
V USA skončila tretia séria a sledovanosť prepisovala rekordy. Slovenská verzia stále čaká na odvysielanie.
debata (2)

Do bezvýchodiskovej situácie sa dostali aj veľké ťažiskové šou, na ktoré sa spoliehajú všetky televízie na svete. Túto jar sa mala na Slovensku predstaviť z aktuálnych svetových hitov – The Masked Singer (Zlatá maska).

Jojka šou plánovala nasadiť ešte koncom marca, vyhrotená situácia s koronavírusom mala za následok prehodnotenie nasadenia drahej a výpravnej relácie, ktorá mala priniesť niečo doteraz nevidené pre slovenských divákov. A navyše mala byť nepriamou konkurenciou markizáckej Superstar, ktorá zostala vo vysielaní a stala obrovským diváckym hitom.

Ukážka z aktuálnej tretej série americkej verzie.

Pointou Zlatej masky je hádanie identity celebrity, ktorá predvádza profesionálne vystúpenie. Identita spievajúcich celebrít zostáva utajená pred ostatnými súťažiacimi, porotcami a divákmi v štúdiu aj pri obrazovkách po celý čas, až kým nezložia masky pri svojom vyradení. Keď „Masky“ spievajú, úlohou členov panelu je uhádnuť identitu celebrity, ktorá sa ukrýva pod maskou. Len počas spevu budú mať panelisti a diváci možnosť počuť skutočný reálny hlas utajenej celebrity.

V zahraničí, najmä v USA, kde sa Zlatá maska vysiela už niekoľko sezón s obrovským úspechom stihla nakrútiť tretiu sériu ešte pred pandémiou. Diváci tak neprišli o šialené a vtipné kreácie masiek a v nich ukrytých celebrít. To sa nedá povedať o americkej Superstar alebo Voice. Tam tvorcovia museli náramne improvizovať, aby nejakým spôsobom dotiahli aktuálne sezóny do zdarného konca.

Hoci je v zámorí situácia s koronavírusom stále zlá a USA sú najviac zasiahnutou krajinou na svete, to nezastaví televíziu FOX, aby čo najskôr priniesla aj štvrtú sériu Zlatej masky. Diváci sa jej dočkajú už na jeseň a diváci budú opäť vášnivo debatovať, polemizovať, hádať identitu masiek, ktoré sa zo série na sériu menia a tvorcovia prinášajú nové kreácie.

Ukážka z aktuálnej tretej série americkej verzie.

Kým vo svete Zlatá maska žne obrovské úspechy, na Slovensku po tejto šou zostalo hrobové ticho a pozornosť sa prirodzene upriamila na spravodajstvo, ktoré denne mapovalo situácia s koronavírusom. Situácia na Slovensku je viac ako priaznivá, uvoľnili sa opatrenia a život sa vracia do normálu, televízie reštartujú nakrúcanie seriálov a relácií.

Diváci preto netrpezlivo očakávajú informácie, kedy sa dočkajú premiérových programov, ktoré už tri mesiace na obrazovkách chýbajú a sú nútení sledovať vo väčšej miere len reprízy.

Všetko nasvedčuje tomu, že úplný návrat do štandardného fungovania komerčných staníc možno očakávať až na jeseň. Týka sa to aj stanovenia druhého dátumu štartu slovenskej verzie Zlatej masky, ktorú bude moderovať Martin Pyco Rausch. "Programová štruktúra na jeseň je momentálne v stave riešenia,“ znie oficiálne stanovisko z Jojky.

Dá sa však predpokladať, že pre Jojku bude Zlatá maska veľkou spásou počas jesene, keďže pôvodne plánovala nasadenie deviatej série Talentu, z ktorého sa nepodarilo zrealizovať ani len kastingy, nie ešte ďalšie kolá.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #oseriáloch #koronavírus #Zlatá maska #The Masked Singer #koronakríza