Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Veľký reštart nakrúcania chystá aj česká Nova! Úžitok z toho budú mať aj Slováci

Svet sa po pandémii vracia do normálu! Týka sa to aj televízneho biznisu, ktorý takisto utrpel zdrvujúce rany. Návrat k štandardu spred krízy však nebude ľahký. Aj v susedných Čechách platia prísne pravidlá pri nakrúcaní a trvá istý čas, kým sa ich podarí splniť.

25.05.2020 07:00
debata

O krok vpred pred najsledovanejšou českou televíziou Nova bola Prima, ktorá nakrúca od začiatku mája. Pričom televízna dvojka zvládla pandémiu koronavírusu lepšie, pretože aj po obmedzení vysielania svojich seriálov – Slunečná a Modrý kód – nemuseli vypadnúť z vysielania. Nove sa v apríli minuli predtočené epizódy Ordinácie v ružovej záhrade 2, ale aj Ulice. Podobne ako sesterská Markíza, tak aj Nova nabehla na reprízový mód vysielania.

Lenže aj to sa zmení! Nova avizuje, že aj jej seriály sa dočkajú vytúžené reštartu produkcie. Pripraviť logistiku nakrúcania trvalo dlhšie a preto sa herci a štáby vracia na pľac až v prvej polovici júna. Produkčná pauza sa teda natiahne až na tri mesiace. Samozrejmosťou budú testy na Covid-19 pre hercov, všadeprítomná dezinfekcia, meranie teploty, obmedzený počet členov štábu, upravené scény a najmä nosenie rúšok v zákulisí. Herci si ich budú môcť dať dole len pri nakrúcaní ostrých záberov.

Opätovné nakrúcanie českých seriálov z produkcie televízie Novy ovplyvní aj slovenských divákov, keďže premiérové časti môžu sledovanosť na stanici Nova International, ktorá rovnako ako materská televízia stiahla premiéry z ponuky.

Čoskoro sa budú môcť tešiť na nové časti Ulice, Ordinácie v ružovej záhrade 2, ale aj kriminálneho seriálu Špecialisti. Vzhľadom na neskorší dátum nakrúcanie je už teraz jasné, že nové časti si Nova už ponechá do zásoby a uvedie ich na jeseň.

„Seriál Ulica tento rok oslávi pätnáste výročie vysielania, počas ktorého sa stal nepostrádateľnou každodennou súčasťou životov miliónov divákov. Pätnástiny oslavuje tiež dlhodobo najúspešnejší seriál Ordinácia v ružovej záhrade 2. Čím ďalej väčšej obľube u divákov televízie Nova sa teší aj detektívne seriál Špecialisti. Kriminálne príbehy z kulís pražského veľkomesta sa natáča v reálnych exteriéroch a pôsobí veľmi autenticky. Máme radosť, že budeme môcť našim hercom a ďalším spolupracovníkom dať opäť prácu a divákom ponúknuť premiérové diely ich obľúbených programov,“ znie v stanovisku televízie Nova.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TV Nova #ulica #Ordinácia v ružovej záhrade #oseriáloch #koronavírus #koronakríza