Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Expresné finále Superstar bude masaker! Takto bude prebiehať nemilosrdné vyraďovanie

Po mesiacoch dohadov, špekulácií a najmä neistoty je jasné, ako bude prebiehať záverečná fáza tohtoročnej Superstar. Markíza odtajnila ďalšie detaily, ako budú prebiehať finálové kolá.

24.05.2020 07:00
superstar, top 10, Foto:
Najlepšia desiatka talentov sa predstaví v prvom finále!
debata (4)

Situácia okolo koronavírusu sa výrazne upokojuje a tak Markíza s Novou môžu zrealizovať živé finálové prenosy, ktoré sa budú čo najviac podobať s tými z minulosti. Aj tak sa diváci musia pripraviť na istú dávku improvizácie. Uvoľňovanie bezpečnostných noriem dovolili obom televíziám zrealizovať scenár v podobe live prenosov, napríklad americká Superstar sa nakrúca z domov finalistov, v Nemecku sa spieva bez publika.

Už v nedeľu večer Markíza uvedie prvé finále, v ktorom sa predstaví desiatka najlepších spevákov a speváčok. Prichádza však výrazná zmena. Kým po minulé vydanie súťaže boli diváci zvyknutí na niekoľkotýždňový maratón veľkolepých šou, na ktorých konci vždy vypadol kandidát na Superstar s najmenším počtom hlasov od divákov, tento rok nastane výrazná zmena.

A doplatia na tento stav talentovaní speváci spoliehajúci sa kvalitu spevu, ale aj sympatie. Superstar sa skončí ešte v máji, televízie pripravia iba dve finálové kolá. Koniec speváckej súťaže, ktorá túto jar búrala rebríčky sledovanosti bude teda expresný. Meno speváckej hviezdy sa diváci dozvedia 31. mája. O osude spevákov budú rozhodovať len diváci. Porota, ktorá počas týždňov hľadania skoncipovala finálovú desiatku, bude mať len poradný hlas v priamych prenosoch.

Produkcia a realizácia oboch živých prenosov bude prebiehať za prísnych hygienických a bezpečnostných opatrení a bez prítomnosti publika. Súťažiaci aj porota prejdú testom na ochorenie COVID-19. Samozrejmosťou a povinnosťou sú rúška, rukavice, štíty a ďalšie zdravotnícke pomôcky pre štáb. Súťažiaci, porota a kapela budú počas živého vysielania na obrazovke bez rúšok.

Natáčanie všetkých medailónikov bude prebiehať za prísne stanovených hygienických pravidiel podľa aktuálnych opatrení. Finalisti sa ubytujú v hoteli s prísne stráženým režimom, aby sa minimalizoval kontakt s verejnosťou. S rodinnými príslušníkmi súťažiacich sa v priebehu živých prenosov spojí produkcia online vďaka moderným technológiám. Pozrieme sa naživo do ich domovov a diváci tak uvidia bezprostredné reakcie.

„V prvom prenose sa za sprievodu živej kapely predstaví kompletná desiatka finalistov a na základe diváckeho hlasovania päť súťažiacich s najnižším počtom hlasov šou opustí. V druhom živom prenose – Superfinále – vystúpi pätica postupujúcich, každý s dvomi pesničkami. Divácke hlasovanie sa následne pozastaví a SuperStar opustia ďalší dvaja súťažiaci s najnižším počtom hlasov. Z troch najúspešnejších sa stanú superfinalisti a divákom zaspievajú ešte raz. Jeden z nich sa potom stane SuperStar 2020,“ vysvetľuje pravidlá kreatívny producent a režisér šou Pepe Majeský.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Superstar #oseriáloch #televízia Markíza #koronavírus #koronakríza