Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Zaujímavý paradox: Markíza stiahla väčšinu "koronarelácii", aj tá jediná uspela

Televízia Markíza od mája zmenila štruktúru vysielania svojich večerných "koronašpeciálov". Od mája sa bude tento zdanlivo vyčerpaný formát vysielať iba v utorok. Avšak minulý týždeň počas ostrého štartu redukovaného vysielania sa jej podaril husársky kúsok.

12.05.2020 07:00
markíza, puškárová, Foto:
Markíza zredukovala mimoriadne relácie na jednu za týždeň a hneď aj uspela.
debata

Sledovanosť poriadne vyskočila smerom nahor. Dôvodom bola jednoznačne téma relácie, ktorú moderovala Zlatica Švajdová Puškárová. Predvečer radikálneho uvoľňovania opatrení zahrňujúce veľkú vlnú otvárania obchodov v nej ako hostia vystúpili premiér Matovič a profesor Krčméry. Atraktívny obsah spravil svoje a diváci boli na túto diskusiu zvedaví. Výkon relácie výrazne vyskočil nahor, oproti iným vydaniam, ktoré strácali na výkone a čo bolo aj dôvodom redukovania vysielania.

V komerčnej cieľovej skupine 12 – 54 patrila tretia priečka v rebríčku sledovanosti v rámci markizáckeho programu počas utorka. Reláciu s lepším výkonom predbehla relácia o Počasí a Televízne noviny. Mimoriadna relácia získala nadpriemernú sledovanosť na úrovni 9,3% a trhovým podielom 24%. Konkurenčná relácia Nikto nie je dokonalý zaznamenala na Jojke v rovnakej cieľovej skupine trhový podiel 12,3 % a seriál Kolonáda II. na Jednotke RTVS podiel na trhu 6,2 %.

S postupným ústupom pandémie sa aj výkon hlavného spravodajstva vracia do normálu a Markíza sa začína blížiť k štandardom spred krízy. V cieľovej skupine 12 – 54 si utorkové vydanie spred týždňa pripísalo rating 9,4% a trhový podiel 29%, súhrn najdôležitejších informácií dňa Markíza sprostredkovala celkovo 572-tisíc divákom vo veku nad 12 rokov.

V čase, keď panika z koronavírusu bola na Slovensku vybičovaná, hlavná spravodajská relácia stabilne sa hýbala nad 700-tisícovou hranicou.

V utorok 12. mája 2020, odvysiela Markíza so začiatkom o 20:30 ďalšie vydanie spravodajského špeciálu Koronavírus: Mimoriadna relácia. Štvrtá fáza uvoľňovania opatrení sa blíži, zmierni sa aj povinná štátna karanténa? Najnovšie informácie dnes večer divákom prinesie priamo premiér Igor Matovič (OĽaNO).

Ako majú rodičia postupovať pri návrate ich detí do materských a základných škôl vysvetlí minister školstva Branislav Gröhling (SaS).

Európske krajiny postupne otvárajú svoje hranice, kedy sa ku nim pridáme my? A ustojí koalícia spory jej dvoch lídrov? V našom štúdiu sa v diskusii stretnú aj predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) a bývalý premiér Peter Pellegrini (Smer-SD).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #Igor Matovič #oseriáloch #televízia Markíza #koronavírus #koronakríza