Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

RTVS sa po korone ako prvá vracia do normálu! Obnovuje produkciu programov

Konečne! Pandémia koronavírusu je zjavne na výraznom ústupe, uvoľňujú sa bezpečnostné opatrenia, život sa vracia do normálu. A reagujú aj televízie! Po dvoch mesiacoch avizuje ako prvá verejnoprávna RTVS reštart svojej produkcie. Diváci výsledky uvidia už o niekoľko dní.

07.05.2020 07:00
rtvs, rtvs logo, rozhlas a televízia slovenska, Foto:
Rozhlas a televízia Slovenska sa po dvoch mesiacoch vracia k štandardnému chodu.
debata (1)

Nové časti sa už začali natáčať, takže diváci v nedeľu 10. mája uvidia premiéry Slovensko v obrazoch a Občan za dverami. Od pondelka 11. mája sa do podvečernej štruktúry Dvojky opäť vrátia Správy RTVS z regiónov a po 22:00 štartujú Reportéri. V sobotu 16. mája pokračuje Jednotka opäť vo vysielaní magazínu Kultúra.sk.

Naďalej sa bez prerušenia pripravujú Dámsky klub, Duel, 5 proti 5, diskusné relácie Večera s Havranom a Do kríža, v máji sa budú vyrábať SK Dejiny a Experiment. Od júna a v letných mesiacoch sa budú natáčať nové Záhady tela, Milujem Slovensko, Tajomstvo mojej kuchyne, Neskoro večer a rovnako napríklad Família, Moja diagnóza a detské programy Fidlibum či Fidlibumove rozprávky.

V júni je predbežne naplánovaná prvá klapka novej vianočnej rozprávky RTVS O liečivej vode. „Robíme všetko pre to, aby sme našim divákom pripravili bohatú jeseň. Najbližšie štyri mesiace využijeme na výrobu cyklických programov, obľúbených titulov, ale dokončujeme aj niekoľko veľmi zaujímavých filmov či seriálov. Jesenná štruktúra bude plná premiér,“ prezradil televízny programový riaditeľ Marek Ťapák.

Od minulého týždňa RTVS opätovne spustila za prísnych hygienických podmienok dabing akvizičných titulov.

Ožíva aj rozhlas!

Aj v činoherných réžiách Slovenského rozhlasu sa rozbehla výroba pozastavených programov. Týkalo sa to napríklad Pálenice Borisa Filana, ktorú vysiela Rádio Slovensko každú sobotu, obľúbeného cyklu Rádia Devín Historia Magistra Vitae či relácie Panpulóni, v ktorej členovia Detskej rozhlasovej dramatickej družiny čítajú pre deti v Rádiu Junior texty slovenských autorov.

Herec Richard Stanke bude na budúci týždeň pokračovať v práci na audioknihe Websterovci – Dobrú noc, deti. „Výroba zábavnej relácie Pichli vidly prestávku nemala a teší ma, že aj ostatné zábavníky nabiehajú na obvyklý cyklus. Už túto nedeľu 10. mája sa do vysielania dostane 100. vydanie relácie Spojky, ktorej autorkou je Adela Vinczeová. Rozprávať sa v nej bude s modelkou Lindou Nývltovou," avizoval programový riaditeľ rozhlasu Michal Dzurjanin.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #oseriáloch #koronavírus #koronakríza