Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Slováci majú plné zuby korony! Markíza sťahuje z programu večerné špeciály

Keď v marci aj na Slovensku vypuklo "koronašialenstvo", prirodzene sa pozornosť vydesených divákov uprela k televízii a spravodajstvu, ktoré zažilo zlaté časy. Po dvoch mesiacoch prichádza zmena a to výrazná.

05.05.2020 07:00
zlatica puškárová, michal kovačič, Foto:
Špeciálne diskusie sa pomaly končia na Markíze.
debata

Všetko nasvedčuje tomu, že slovenské publikum sa začína prejedať mimoriadneho spravodajstva, ktoré Markíza operatívne zaradila do vysielania v krízových časoch. Následkom čoho zmizla z obrazoviek klasická jarná ponuka programov. Pandémia je na ústupe a aj aprílové relácie sa už kreatívne poriadne vyčerpali. Najviac zarezonovala relácia, v ktorej sa hľadali odpovede, ako von z krízy.

Navyše Slováci sa novej situáciu už prispôsobili a „zvykli“ si na koronavírus a iný spôsob života. Kým hlavná spravodajská relácia si stále drží nadpriemerné výsledky sledovanosti, aj tu je badať postupný pokles sledovanosti a návrat k štandardným číslam spred krízy. Omnoho rapídnejší pokles zaznamenali špeciály, ktoré v apríli vyplnili až tri dni v týždni v hlavnom vysielacom čase.

Kým v najvyhrotenejších časoch sa mimoriadne diskusie vyšvihli vysoko nad hranicu 400-tisíc divákov, počas minulého týždňa už sa blížila k 300-tisícovej hranici a na ich výkon sa začala doťahovať Jojka s reprízami svojich zábavných relácií.

Od mája sa to zmení. Markíza pristúpila k programovej zmene a „koronadiskusiu“ ponechá vo vysielacej štruktúre už len počas utorkov a postupne má ambíciu nabehnúť na klasickú formu vysielania, teda filmy a seriály. Stále však platí, že premiér sa diváci nedočkajú a pôjde opäť len o reprízy starých formátov. Stredy budú naďalej patriť reprízam Chart Show a do štvrtkového slotu sa vráti Horná Dolná, opäť pôjde o opakovanie starých častí.

Markíza sa pochválila, že do utorkovej diskusie prijali pozvanie naozaj tí najpovolanejší hostia. Slovensko sa do normálu vracia rýchlejšie, odborníci sa zhodli na spojení druhej a tretej fázy uvoľňovania opatrení. Za akých podmienok sa na Slovensku od stredy otvoria ďalšie naše obľúbené prevádzky a služby a aké leto môžeme očakávať pre nás a školopovinné deti, sa dozviete dnes večer v mimoriadnej relácii s moderátorkou Zlaticou Švajdovou Puškárovou. Pozvanie prijali premiér Igor Matovič a uznávaný infektológ Vladimír Krčméry.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #oseriáloch #televízia Markíza #koronavírus #koronakríza