Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nová televízia vstupuje na Slovensko! Má šancu uspieť medzi konkurenciou?

Po takmer ročných intenzívnych prípravách od ohlásenia štartu prestížnej spravodajskej televízie, už v nedeľu 3. mája o 15:55 sa spustí vysielanie CNN Prima News. A slovenskí diváci budú pri tom! Najnovší televízny český prírastok bude okamžite dostupný aj náš trh.

30.04.2020 07:00
cnn prima news, logo cnn prima news, Foto:
Logo novej televízie CNN Prima News. Vysielanie štartuje 3. mája o 18:55.
debata (43)

Je otázne, či sa dokáže presadiť, keďže za riekou Moravou má už 15 rokov neotrasiteľnú pozíciu verejnoprávna ČT24, u nás zas TA3. Prima kúpou svetovej prestížnej značky na ničom nešetrila. Presťahovala celú Prima Group do nového moderného sídla, CNN Prima News má vybudované nové kompletné multimoderné zázemie a pýši sa najväčším a najmodernejším spravodajským štúdiom v strednej Európe. Nová televízia disponuje supermoderným dvojposchodovým štúdiom s podlahovou plochou 414 metrov štvorcových a výškou skoro 7 metrov.

Celý priestor je pretkaný pásmi tvorenými viac ako 84-tisíc LED diódami v celkovej dĺžke 1,4 kilometra, ktoré vedia zobrazovať aj video. Vďaka nim dokáže štúdio kompletne zmeniť farebnú schému aj náladu scény. Navyše, má aj ďalšiu technologickú zaujímavosť – digitálny horizont s plochou cez 202 metrov štvorcových, čo zodpovedá rozmerom plátna v kinách. Vyspelú technológiu tvorí 3 940 LED panelov prenášajúcich obraz cez veľkoplošné plátno, ktoré vytvára dojem, že obraz zaberá takmer celú stenu štúdia. To je koncipované pre režim 360 stupňov. Kamery môžu zaberať akékoľvek miesto a nevznikne priestor, ktorý by divák nemohol vidieť.

CNN Prima News sa pýši najväčším a... Foto: FTV Prima
CNN Prima News, CNN prima news štúdio, spravodajské štúdio, CNN Prima News sa pýši najväčším a najmodernejším spravodajským štúdiom v strednej Európe.

CNN Prima News nebude klasickou televíziou, kompetentní ju nazývajú multimediálnou platformou, keďže okrem televízneho vysielania bude dostupná aj na internete a ponúkne neobmedzené spôsoby na interakciu s divákmi.

„Presne o 18:55 odštartujeme CNN Prima News hodinovou spravodajskou reláciou v novom štúdiu s názvom HLAVNÍ ZPRÁVY, kde sa predstaví nová moderátorská dvojica Markéta Dobiášová a Pavel Štrunc, nasleduje SPORT a naň nadviaže nový program SHOWTIME s Evou Perkausovou. Od pondelka od 6. hodiny ráno v premiére 19 programov denne a spoločne s hlavnou spravodajskou reláciou to budú práve pravidelné ZPRÁVY s novými tvárami, ktoré divákom poskytnú v priebehu celého dňa objektívny, rýchly, zrozumiteľný a presný spravodajský servis. V nedeľu sa rozbehne tiež nová online platforma CNNPrima.cz s kvalitným a obrazovo atraktívnym obsahom, doplňujúcim televízne vysielanie,“ hovorí generálny riaditeľ skupiny Prima Marek Singer.

Televízia Prima vybudovala nové moderné sídlo... Foto: FTV Prima
cnn prima news, Televízia Prima vybudovala nové moderné sídlo pre všetky svoje stanice, ktoré má v portfóliu.

„Ponúkneme talkshow SILNÝ HLAS Markéty Fialové, dokument investigatívneho tímu POD ROUŠKOU, program 360˚ PAVLÍNY WOLFOVÉ, dokument CNN Style a vôbec po prvýkrát sa v Česku odprezentujú svetové novinárske hviezdy Christiane Amanpour a Richard Quest zo CNN International so svojimi reláciami AMANPOUR a QUEST MEANS BUSINESS,“ hovorí Petra Benešová, riaditeľka News Gathering, koordinujúca obsah vysielania CNN Prima NEWS.

© Autorské práva vyhradené

43 debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #koronavírus #CNN Prima News