Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Koronavírus zrazil televízie na kolená! Avšak niekto z toho profituje...

Spoločnosť Netflix zaznamenala v tomto roku v dôsledku zákazov vychádzania na celom svete nárast počtu nových používateľov. Informuje o tom spravodajský portál BBC, podľa ktorého firma oznámila, že v prvých troch mesiacoch roka si vytvorilo kontá na službe takmer 16 miliónov ľudí. V porovnaní s poslednými mesiacmi roka 2019 je to pritom takmer dvojnásobok nových prihlásení.

11.05.2020 07:00
Netflix, netflix, logo netflix, Foto:
Jednotka medzi streamovacími službami sa teší z výrazného nárastu predplatiteľov v čase korony.
debata

„Netflix je a naďalej bude mediálnou spoločnosťou najmenej zasiahnutou COVID-19,“ vyjadril sa analytik spoločnosti eMarketer Eric Haggstrom, podľa ktorého je biznis Netflixu takmer dokonalý pre „populáciu, ktorá musela zrazu zostať doma“.

Záujem o služby Netflixu je taký vysoký, že spoločnosť minulý mesiac oznámila, že v Európe zníži kvalitu videí, aby znížila nápor na poskytovateľov internetového pripojenia. Firma tiež najala ďalších dvetisíc ľudí do zákazníckej podpory.

Spoločnosť očakáva, že počas troch mesiacov do konca júna jej pribudne ďalších asi 7,5 milióna nových klientov, no zároveň upozorňuje investorov, že situácia sa zmení, keď začnú vlády po celom svete uvoľňovať opatrenia súvisiace so šírením koronavírusu.

Streamovacia služba, ktorá stojí za viacerými multimiliónovými produkciami, upozornila aj na to, že obmedzenia zastavili „takmer všetko“ nakrúcanie po celom svete. Netflix však očakáva, že do júna dokáže udržať svoj súčasný plán sprístupňovania titulov a zároveň nakupuje ďalšie filmy, aby bola ponuka služby stále čerstvá. Ďalší nárast predplatiteľov pritom môže podľa spoločnosti poškodiť aj oneskorovanie nových sezón seriálov.

Analytik Paolo Pescatore z PP Foresight v tejto súvislosti poznamenal, že odklady produkcie poznačia všetky streamovacie spoločnosti a práve Netflix by na tom mohol byť vďaka svojmu širokému katalógu najlepšie. V súčasnosti má Netflix podľa BBC vyše 182 miliónov predplatiteľov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #oseriáloch #koronavírus #koronakríza