Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Zatrasie sa televízny trh v základoch? Štartuje extrémne silný hráč

Približne rok od ohlásenia štartu novej streamovacej platformy prichádza oficiálny dátum štartu. HBO Max môže zmeniť podobu televízneho trhu. Stojí za ním jedno z najväčších filmových štúdii sveta - Warner Bros. a jeho obrovská knižnica filmov a seriálov, ktoré budú najnovšie zoskupené pod jednou hlavičkou.

24.04.2020 07:00
hbo max, Foto:
Nová streamovacia platforma štartuje 27. mája.
debata

HBO Max odštartuje už 27. mája tohto roka v USA, pričom cena bude necelých 15 dolárov. Cenou sa zaradí medzi štandard, ako Netflix, prípadne Disney+. Veľkosťou obsahu sa okamžite zaradí medzi najväčších hráčov vo svete streamovacích médií a bude patriť medzi top trojku k Disney+ a Netflixu. V najbližších mesiacoch sa očakáva, že nové online médiá si nič nedarujú a rozpúta sa medzi nimi zbesilý boj.

Streamovacích platforiem v poslednom období výrazne pribúda a kompetentní sú si vedomí faktu, že potenciálni predplatitelia si nebudú schopní predplácať všetky a budú si vyberať len tých najlepších. Hlavné kritérium je obsah a HBO Max už teraz patrí medzi k najatraktívnejšej online videotéke. Absolútnym ťahúňom pri štarte mala byť špeciálna epizóda Priateľov, avšak pre koronakrízu sa nakrúcanie muselo odsunúť, premiéra sa posúva.

Pod HBO Max patria tie najväčšie a najznámejšie filmové a seriálové hity, k nim sa pridá aj vlastná tvorba. Z nej je najviac očakávaný reboot kultového seriálu Gossip Girl, ale aj novinka The Flight Attendant, v ktorej sa blysne v hlavnej úlohe Kaley Cuoco z Teórie veľkého tresku, pričom ide o jej prvú úlohu po skončení legendárneho sitkomu. Premiéry sa očakávajú na jeseň tohto roka.

Nateraz nie je známe, ako nová služba ovplyvní podobu HBO GO v Európe, pričom táto služba je už etablovaná. Dá sa však očakávať, že bude prevládať snaha zjednotiť HBO značku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HBO #HBO Go #oseriáloch #HBO Max