Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Prišiel na psa mráz! Česká Nova ignorovala koronavírus, teraz diváci zaplačú

Slovenské televízie začali prijímať bezpečnostné, ale aj vysielacie opatrenia len niekoľko dní po vypuknutí zdravotnej krízy. V Čechách sa so zmenami neponáhľali. Teraz však prichádzajú radikálne zmeny, na ktoré tvrdo doplatia diváci.

30.03.2020 07:00
debata

Česká televízna jednotka na trhu – Nova – v marci sebavedomo tvrdila, že krízu okolo koronavírusu zvládnu ľavou zadnou a dokonca mienila obnoviť produkcie seriálov a relácii ešte koncom marca. Avšak neplánovala výrazne škrty vo vysielaní, tak ako sa to stalo na Slovensku, kde sesterská Markíza v priebehu dní prešla do núdzového režimu a stopla takmer celú svoju jarnú vysielaciu štruktúru.

Po zastavení produkcie na Slovensku zmizli z obrazoviek Susedia, ale aj drahé novinky Červené pásky a Pán profesor. Zredukovali sa premiéry filmov, ale aj zábavných šou. Oteckovia sa, nateraz, vysielajú len trikrát do týždňa. Zmeny sa nedotkli federálne Superstar.

Nova počas podvečer už 15 rokov vysiela svoj nekonečný a stále úspešný denný seriál Ulice, utorky a štvrtky patria Ordinácii v ružovej záhrade. Ešte pred pár dňami zástupcovia televízie boli odhodlaní vysielať svoj programový pilier – Ordináciu – bez obmedzení, keďže má predtočených dostatok epizód. Malé zmeny sa dotkli iba Ulice, tá dostala stopku iba v piatok, zvyšok pracovných dní diváci sledujú premiérové epizódy.

Avšak apríl klope na dvere a spolu s ním prišlo naozaj drastické rozhodnutie, ktoré sa zrejme čoskoro prehupne aj na Slovensko, keďže to nevyzerá na priaznivý vývoj a bezpečnostné opatrenia budú pretrvávať. Pôvodné plány Novy stroskotali.

Od 14. apríla definitívne končí na obrazovkách Ordinácia v ružovej záhrade 2, tú vysiela aj slovenská verzia Nova International. Náhrada má byť repríza Kriminálky Anděl. Od 20. apríla zmizne z obrazoviek aj denný seriál Ulice. Nahradí ju komediálny a už niekoľkokrát reprízovaný Comeback. Zmeny sa dotknú aj iných dní v hlavnom vysielacom čase. Postupne vymiznú všetky premiérové programy a nahradia ich iba reprízy.

Ako bude vyzerať vysielanie „slovenskej“ Nova International, ktorá je zložená aj v bežnom režime z drvivej väčšiny z nepozerateľných repríz, sa nateraz nevie. Práve podvečerný a večerný program sa vysielal v premiére a kopíroval program českej Novy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TV Nova #oseriáloch #koronavírus