Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Akákoľvek televízna premiéra má cenu zlata! Superstar má na konte nový rekord

Vyhrotená situácia v slovenských televíziách pretrváva už druhý týždeň. Z obrazoviek sa vytratili takmer všetky premiérové programy kvôli koronavírusu. Markíza s Jojkou prešli do maximálneho úsporného režimu a stiahli z ponuky svoje jarné ťahúne, kým sa situácia neupokojí a nenaštartuje sa aj reklamný trh, na ktorom sú komerčné televízie životne závislé.

25.03.2020 07:00
Superstar, Foto:
Najnovšia epizóda Superstar zlomila svoje doterajšie rekordy.
debata

Slovenskí diváci sa museli zmieriť so smutnou správou a na nateraz bližšie nešpecifikovaný čas prišli o štandardnú dávku svojich obľúbených seriálov, filmov, ale aj relácií. Televízia však netrpezlivo čakajú na pozitívne správy, aby znova mohli spustiť svoje produkcie a začať vo veľkom nakrúcať nové epizódy a vrátiť sa aj k normálnemu fungovaniu a vrátiť do vysielania aj svoje jarné formáty. Veľké škrtanie sa nedotklo najnovšej série federálnej Superstar.

Hľadanie nových speváckych talentov sa stále vysiela v nedeľnej premiére. Markíza s Novou majú nakrútené všetky kastingové epizódy, ale aj prvé fázy vyhadzovania, tzv. Divadlo. Problém môže nastať v apríli, máji a júni, keď bude súťaž vrcholiť a plánované epizódy sa budú vysielať naživo s výraznou diváckou kulisou.

Nateraz televízie rátajú s vysielaním Superstar bez obmedzení, hoci nie sú známe žiadne oficiálne informácie o uvoľňovaní štátom nariadených bezpečnostných opatrení, ktoré majú zabrániť šíreniu nebezpečného vírusu.

Oklieštená provizórna ponuka Markízy však priniesla svoje ovocie. Diváci prahnúci po premiérach a nie reprízach nasmerovali svoju pozornosť na Superstar. Tá v nedeľu lámala svoje rekordy a vyzerá to tak, že aktuálna šiesta séria federálnej verzie bude najúspešnejšou za posledné roky. Najnovšia epizóda sa v komerčnej cieľovke 12 – 54 stala najsledovanejším nespravodajským programom za celý uplynulý týždeň.

V tejto cieľovke dosiahla Superstar rekordnú sledovanosť na úrovni 13,0% a dorovnala svoj najvyšší trhový podiel 29,6 %. Medzitýždenne si SuperStar z hľadiska ratingu polepšila o 1,2 percentného bodu a trhový podiel jej narástol o 3,3 percentného bodu. Šiesty zostrih z kastingov si nenechalo ujsť rekordných 564-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov, v porovnaní s minulotýždňovou epizódou ide o nárast o 48-tisíc divákov.

Jojkárska šou V siedmom nebi zaznamenala na TV Joj v rovnakej cieľovej skupine uhrala trhový podiel lne na úrovni 14,3% a seriál Hniezdo na Jednotke RTVS dosiahol podiel na trhu 17,1%.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #Superstar #oseriáloch #televízia Markíza #koronavírus