Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Koronavírus paralyzoval aj české televízie! Ich boj s ním vás prekvapí

Tvrdé opatrenia na zabránenie šírenia koronavírusu sa netýkajú len Slovensko, ale naplno zasiahli aj české televízie. Tie musia rovnaké kroky ako slovenské. Zastavili sa všetky produkcie a prichádza k obmedzovaniu ponuky programov.

24.03.2020 07:00
debata
Vyzerá to tak, že české televízie poňali krízu... Foto: TV Nova/Prima FTV
nova, prima, Vyzerá to tak, že české televízie poňali krízu okolo koronavírusu s miernejšími následkami.

Zaujímavosťou je, že v českých televíziách nedôjde, nateraz, k takým fatálnym zmenám ako u nás. Pričom Markíza stiahla kompletnú premiérovú ponuku, vo vysielaní zostáva len federálna Superstar a trikrát do týždňa Oteckovia. Jojka ponúka premiéry Jenny, Nového života a to len v stredu a Inkognito.

V Čechách nastala rovnaká situácia s intenzitou šírenia vírusu a čo do počtu nakazených sú na tom horšie. Televízia Nova s okamžitou platnosťou v minulých dňoch zastavila nakrúcanie svojho nekonečného seriálu Ulice, pričom produkcia sa realizuje v jednom z najväčších ateliérov, kde je vybudovaná celá fiktívna pražská ulica. Pauzu dostali dostali aj lekári z Ordinácie v ružovej záhrade 2.

Ulica sa podobne ako Oteckovia, štandardne, vysiela počas celého pracovného týždňa. Nova stopla len piatkové epizódy, aby zabezpečila kontinuitu vysielania aj v prípade predĺženia opatrení. Ordinácii patria utorkové a štvrtkové večery. Zaujímavosťou je, že Ordináciu nečakajú žiadne obmedzenia a Nova odmieta meniť výraznejšie programovú ponuku.

Navyše obmedzenia produkcie nebudú také prísne ako na Slovensku. Napríklad Nova plánuje obnoviť nakrúcanie koncom tohto týždňa.

Konkurenčná Prima sa vydala rovnakou zodpovednou cestou. Nenakrúca sa ani obľúbený Modrý kód a novinka Slunečná, prestávku majú aj talk-šou Na Pavláska a Šou Jana Krausa. Po dohode s Jojkou sa nebude vysielať megašou Zlatá maska.

Českí diváci však neprídu o svoje obľúbené seriály. S premiérami vo vysielaní Prima naďalej ráta. Modrý kód a Slunečná majú pokračovať aj v týchto vyhrotených časoch. Avšak najnovší český hit Slunečná, ktorý po 15 rokoch zostrelil z piedestálu neohrozenú Ordináciu, pôjde len raz do týždňa a to v utorok. Chystaný seriál Einstein s Vojtěchom Kotkom sa odsúva na neurčito.

S obnovením výroby televízia ráta už tento týždeň. Je to zaujímavá situácia, keďže oba trhy sú si podobné a na Slovensku boli prijaté drastické kroky, kým u našich susedov berú celú situáciu viac optimistickejšie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #TV Nova #oseriáloch #koronavírus