Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Koronavírus má tvrdé dopady na televízie! Sú ohrozené obľúbené programy?

Epidémia súvisiaca so šíriacim sa koronavírusom a tvrdé, no nevyhnutné opatrenia vlády so sebou prinášajú aj zásahy do vysielania televízií. Tie vo veľkom musia rušiť dlho plánované nakrúcania, ale aj výrobu ťažiskovej šou, ktorá mala mať premiéru na jeseň.

13.03.2020 07:00
debata (7)

Zatvorené školy, obchodné centrá, divadlá, bezpečnostné opatrenia v doprave, odporúčania nezdružovať sa vo veľkých skupinách. Práve zákaz podujatí má za následok, že televízie nemôžu nakrúcať relácie s publikom. Jojka nakrútila najnovšie V siedmom nebi s Vilom Rozborilom bez neodmysliteľnej kulisy. Glosátorská relácia Sedem dostala úplnú stopku a vo štvrtok sa nevysielala vôbec. Tvorcovia sľubujú, že budúci štvrtok sú späť.

RTVS zrušila semifinále jej ťažiskovej šou Zem spieva, obmedzila výrobu dabingu a relácií. Stopku dostal Oktagon, ale Futbalista roka. Televízia Markíza vo štvrtok večer odvysielala mimoriadnu reláciu s dosluhujúcim premiérom Pellegrinim o aktuálnej situácii s cieľom zabrániť zbytočnej panike.

Krátkodobo sa dá situácia s nakrúcaním operatívne vyriešiť, televízie nechcú riskovať zdravie štábu a účinkujúcich. Mnohé relácie sú predtočené, avšak blíži sa moment, keď by mali televízie začať pripravovať jesenné ťažiskové šou. Tie sa spravidla začínajú nakrúcať vždy na jar, respektíve v lete.

Jojka ráta s deviatou sériou Česko Slovensko má talent, Markíza so šiestym ročníkom imitačnej šou Tvoja tvár znie povedome. Obe šou sú charakteristické účasťou veľkého publika. Len ťažko sa dá predstaviť, že sa nakrútili bez divákov.

Prvé škrty cez rozpočet musí riešiť televízia JOJ, ktorá koncom marca a začiatkom apríla plánovala tradičné kastingy do Talentu. Prebiehať mali od 21. do 22. marca a od 28. do 29. marca v Čechách. Za Slovensko sa mali kamery rozbehnúť v Bratislave, Banskej Bystrici, Košiciach, Prešove, Prievidzi, Nových Zámkoch, Nitre, Senici, Rimavskej Sobote, Liptovskom Mikuláši, Starej Ľubovni, Žiline.

Vláda Slovenskej republiky v stredu 11. marca vyhlásila v súvislosti s rizikom šírenia koronavírusu na celom území našej republiky mimoriadnu situáciu. Vzhľadom na prebiehajúcu situáciu v krajine sa vedenie rozhodlo kastingové víkendy zrušiť.

„Našim prvoradým cieľom je zabezpečiť ochranu zdravia účastníkov kastingov aj štábu. Preto sme na základe analýzy aktuálnych informácií a po konzultácii s relevantnými autoritami rozhodli posunúť kastingy šou Česko Slovensko Má Talent,“ povedal generálny riaditeľ JOJ Group Marcel Grega.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #televízia JOJ #oseriáloch #televízia Markíza