Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nezostáva kameň na kameni! Markíza odsúva Dobre vedieť!, ponúkne filmy

V Záhorskej Bystrici zrejme došla kompetentným trpezlivosť s kvíz šou Dobre vedieť!, ktorá tento rok zažíva najhoršie časy od začiatku vysielania. Po niekoľkých týždňoch podpriemerných výsledkov prichádza logické rozhodnutie, Markíza zábavnú reláciu posiela do výslužby. K tomu sa pridáva súčasná televízna kríza okolo koronavírusu a výsledkom je provizórna ponuka programov.

20.03.2020 07:00
juraj kemka, vlado kobielsky, rasťo sokol,... Foto:
Tento rok sa šou Dobre vedieť! vôbec nedarilo! Markíza ju preto sťahuje z vysielania a nahradí ju filmami.
debata

Aspoň na nejaký čas. Televízia, medzičasom, potvrdila, že pripravuje premiérové epizódy a Dobre vedieť! nedostáva definitívnu stopku. S najväčšou pravdepodobnosťou sa vráti do vysielania počas leta, keď nároky na sledovanosti nie sú vysoké. Tento rok relácia dostala priestor v netradičnom slote, počas piatkov, vzhľadom na preplnenosť vysielacej štruktúry. Daň za tento krok bola vysoká.

Jednotlivé epizódy dosahovali trhový podiel na úrovni 16%, čo sú pre Markízu hlboké podpriemery a Dobre vedieť! sa nevedelo presadiť a bolo trojkou v čase vysielania. Pritom konkurencia nebola úplne vybičované ako v iné dni v týždni. RTVS uvádza svoju kvíz šou Čo ja viem a na Jojke nedávno s neúspechom končila komediálna miniséria Bola raz jedna škola. Avšak už tento piatok sa mala konkurencia výrazne zmeniť.

Jojka mala spustiť svoju novú ťažiskovú šou Zlatá maska (The Masked Singer), od ktorej si stanica veľa sľubuje, keďže tento formát je momentálne vo svete číslo 1. Bolo zjavné, že Markíza mala snahu ustúpiť, aby jej kvíz šou nedostala ranu istotu, keďže televízia ju môže využiť mimo hlavnej sezóny. Do vysielania sa teda dostanú filmové trháky, ktoré mali vytvoriť alternatívu pre tých, ktorí nebudú chcieť pátrať po identitách známych tvári skrývajúcimi sa pod maskami. Televízia prehodnotila ešte aj filmové premiéry a diváci sa musia zmieriť s reprízami starších blockbusterov.

Lenže situácia sa výrazne pred pár dňami zmenila a Jojka pristúpila k operatívnej zmene programu a Zlatú masku neodvysiela v pôvodnom termíne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #televízia Markíza #Zlatá maska #Dobre vedieť!