Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Mala to byť udalosť tejto jari! Televízna kríza zastavila jojkársku megašou

Televízna jar mala so sebou priniesť príjemné prekvapenie! V piatok na Jojke mal odštartovať aktuálny svetový hit, ktorý si podmanil milióny divákov. Šou Zlatá maska (The Masked Singer) - nateraz - na Slovensku neodštartuje.

20.03.2020 07:00
zlatá maska, Foto:
Megašou Zlatá maska dostala stopku.
debata

Zlatá maska je súťaž, v ktorej účinkujúci spievajú zahalení v prepracovaných maskách a výpravných kostýmoch, aby tak zakryli najlepšie chránené tajomstvo v televíznej histórii – ich vlastnú identitu. Každý súťažiaci je celebritou, osobnosťou z televíznej obrazovky alebo zo športového či spoločenského života. Pod maskou sa môže skrývať výborný športovec, hudobník, komik, modelka alebo herec, o ktorom ste ani len netušili, že vie výborne spievať.

V každej časti šou dostanú panelisti niekoľko indícií, ktoré im môžu pomôcť odhaliť identitu Masky. Diváci v štúdiu budú hlasovať za každé vystúpenie a tá maska, ktorá divákov zaujme najmenej, zo show vypadáva. V závere každej epizódy tak na divákov čaká najzaujímavejšia časť programu – odmaskovanie vypadávajúcej celebrity.

Toto je jediná šou, v ktorej majú masky svojich osobných strážcov. V zákulisí sú prísne strážené, oblečené v špeciálnych kostýmoch. Majú zakázané komunikovať a ich jediným dovoleným kontaktom s okolím je písanie.

V úlohe porotcov, respektíve panelistov sa predstaví Michal Hudák, Jakub Prachař alebo Jiřina Bohdalová, pričom každá epizóda bude obsahovať celebritné prekvapenie za pultom hádačov mien napríklad Andrea Verešová, Celeste Buckingham, Libor Bouček alebo Marta Jandová.

Moderátorom Zlatej masky je Martin Pyco Rausch, ktorý sa po niekoľkoročnej pauze naplno vracia nielen na obrazovky, ale aj do Jojky. V minulosti mal pod palcom slovenský X Factor alebo Česko Slovensko má talent. Následne prešiel do Markízy, v ktorej pôsobil počas štyroch sezón v šou Tvoja tvár znie povedome.

Zlatá maska mala dostať piatkový vysielací slot, v ktorom sa pôvodne vysielala komediálna miniséria Bola raz jedna škola. Jojka ju však pre nedostatočnú sledovanosť predčasne stiahla z vysielania a nahradila ju filmami. Priamou konkurenciou je markizácka kvíz šou Dobre vedieť! a Čo ja viem na RTVS. Situácia na televíznom trhu poriadne vyhrotila. Koronavírus drví všetky aspekty nielen hospodárskeho a ekonomického života.

Televízia z hodiny na hodinu musia meniť program a stiahli drvivú väčšinu svojich premiérových programov. Jednak pre ochranu štábov a účinkujúcich, ale aj pre ekonomický aspekt. Reklamný trh nielen na Slovensku začína kolabovať a televízie začínajú prichádzať o značné peniaze, preto si môžu dovoliť nasadiť drahé formáty, keď zadávatelia reklám húfne sťahujú svoje kampane. Nikto si nemôže dovoliť ekonomickú samovraždu.

Štart Zlatej masky sa teda odkladá. „V tejto chvíli je najdôležitejšie zdravie našich zamestnancov a spolupracovníkov, ktorí v predchádzajúcich dňoch nepretržite pracovali na postprodukcii šou. Ide o tímy ľudí v strižniach, zvukovýrobe, v grafických štúdiách, a tiež o tímy ľudí, ktorí pracujú na prome relácie a mnoho ďalších. Dúfame, že naši diváci tento krok vedenia televízie pochopia. Šou uvedieme v čase, keď nám to situácia na Slovensku umožní,“ povedala hovorkyňa Jojky Lucia Kulihová.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #oseriáloch #Zlatá maska