Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Konečne sa dočkáte! Jeden z najlepších lekárskych seriálov sa vracia na Slovensko

Trvalo to pomerne dlho, ale slovenskí diváci sa nakoniec dočkajú návratu obľúbeného seriálu Dobrý doktor na obrazovkách Markízy, respektíve televízie Doma. Dobrou správou je, že nepôjde len o reprízu prvej série. Fanúšikovia sa dočkajú naozaj veľkého prekvapenia.

06.03.2020 07:00
the good doctor, dobrý doktor, freddie Highmore, Foto:
Trpezlivosť ruže prináša! Slováci sa konečne dočkajú nových epizód Dobrého doktora.
debata

Prvá séria sa dostala na Slovensko ešte na jeseň 2018 a aj napriek času vysielania si dokázal autistický lekár Shaun Murphy (Freddie Highmore) nájsť veľa priaznivcov. Našťastie sa potvrdilo, že kvalita si divákov nájde, aj napriek tomu, že Dobrý doktor sa vysielal počas pracovného týždňa okolo 19.30, teda v čase, keď Slováci vo veľkom sledujú hlavné spravodajské relácie.

Dobrý doktor vyniká nielen brilatne stvárneným hlavným hrdinom, ale aj scenárom a témami, ktoré nie sú často na pretrase – a to je integrácia znevýhodnených ľudí. Shaun Muprhy je neobyčajne talentovaný lekár s brilatnou mysľou, je však autista. Shauna stvárňuje herec Eddie Highmore, ktorý patrí medzi najväčšie herecké talenty mladej generácie.

Trefne vyskladaný scenár konfrontuje „svet zdravých“ s ich predsudkami, odstupom voči hlavnému predstaviteľovi. Shaun nechápe sociálne interakcie a preto okamžite nastavuje zrkadlo arogantným kolegom, ktorí ho okato a bez škrupúľ považujú za niečo „vadné“, otravné a obťažujúce.

Ako už býva zvykom na Slovensku, na pokračovanie si diváci museli poriadne počkať, hoci Markíza po úspechu prvej série hovorila, že s nasadením druhej série nebude otáľať. Predpokladalo sa, že ju Slováci uvidia na jeseň 2019. Plány sa však zmenili. Medzičasom v USA odštartovala aj tretia séria, ktorá sa aktuálne blíži k svojmu záveru. Televízia ABC potvrdila nakrúcanie aj štvrtej sezóny, tá odštartuje na jeseň tohto roka.

Trailer k tretej sérii Dobrého doktora.

Dobrý doktor patrí v USA medzi najsledovanejšie seriály, priamo na ABC patrí do top trojky. Medzinárodný úspech, pozitívne kritiky, skvelé herecké výkony a pútavé príbehy dávajú veľkú nádej, že tento seriál na obrazovkách zotrvá ešte niekoľko rokov.

Po viac ako roku a pol sa Dobrý doktor vracia opäť na Slovensko. A to vo veľkom štýle. Diváci si od pondelka 9. marca od 18:30 najprv zopakujú prvú sériu a následne sa predstaví v premiére druhá a rovno aj tretia sezóna. Každá z nich má po 18 epizód. Avšak tretia séria prekvapí, bude mať až 20 častí.

Viac častí sa neprodukuje vzhľadom na podmienku hlavného predstaviteľa. Freddie Highmore odmietol byť otrokom televízneho priemyslu a preferuje väčšiu časovú flexibilitu, keďže kratšia séria si vyžaduje menej času na produkciu. Navyše autentické stvárnenie autistického lekára je fyzicky a najmä psychicky náročné.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #The Good Doctor #Freddie Highmore #Dobrý doktor