Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Chystajte si vreckovky! Seriálový veterán sa rozlúči s milovanou postavou

Lúčenia sú vždy ťažké. O to viac, keď dávate zbohom niekomu po dlhých rokov. To platí aj v seriálovom svete. Už vo štvrtok pôjde do vysielania dlhoočakávaná epizóda Kliniky Grace (Grey's Anatomy), v ktorej tvorcovia po 16 rokoch dajú zbohom Alexovi Karevovi (Justin Chambers).

05.03.2020 07:00
ellen pompeo, klinika grace, greys anatomy, Foto:
Z pôvodných hercov zostala v seriáli účinkovať už len trojica hercov. Ellen Pompeo, Chandra Wilson (Baileyová) a James Pickens Jr. (Webber).
debata

Správa o odchode herca, ktorý bol súčasťou lekárskej drámy od úplne prvej epizódy a patril k malinkej hŕstke pôvodných hercov, prišla ako rana z jasného neba. V januári televízia ABC musela vyjsť s pravdou na svetlo sveta, že jej najsledovanejší seriál nečakane opúšťa Justin Chambers. Klinika Grace je známa tým, že tvorcovia sa snažia veľkolepo rozlúčiť so svojimi postavami, pri Alexovi Karevovi to bude problém.

Herec totiž nakrúcanie opustil expresne rýchlo. Naposledy sa objavil v poslednej minuloročnej epizóda v novembri. Príbeh však vôbec nebol na jeho odchod pripravený a tak scenáristi mali problém. V deji sa stále spomína doteraz a príbeh sa tvári, že je jeho súčasťou. Tvorcovia potrebovali dostatok času, aby si pripravili pôdu na rozlúčku. Fanúšikovia sa však obávajú, že rozlúčka bude tragická.

Klinika Grace (Grey's Anatomy) sa vo... Foto: ABC
justin chambers, klinika grace, greys anatomy, Klinika Grace (Grey's Anatomy) sa vo štvrtok rozlúči s hercom Justinom Chambersom po 16 rokoch účinkovania.

Oficiálne sa k odchodu Chambers vyjadril pomerne krátko. Bol z dlhoročného nakrúcania unavený a tak sa rozhodol dať si pauzu. Neoficiálne sa však hovorí o jeho psychických problémoch, z ktorých sa neraz v minulosti liečil a za jeho rýchlym odchodom z nakrúcania bol nástup na špecializovanú kliniku.

Počas aktuálne vysielanie 16. série narýchlo tvorcovia vsunuli dejovú líniu, že Alex sa išiel postarať o svoju mentálne chorú matku. Avšak najnovšia epizóda ukázala, že všetkých klamal a v prvom rade svoju manželke Jo (Camilla Luddington). Tej sa niekoľko týždňov neozýval, až nakoniec vypátrala, že za svojou matkou nikdy nešiel a bolestivo si uvedomila, že ju opustil.

Zaujímavosťou je, že posledná Alexova epizóda bude bez Alexa, preto sa právom fanúšikovia Kliniky Grace obávajú, akým spôsobom sa vysporiadajú z neľahkou situáciou v zákulisí. Musia priniesť dostatočne uveriteľný príbeh pre diváka, aby uveril tomu, že Alex len tak všetko hodil za hlavu a opustil aj svoju osudovú lásku. Práve preto najviac v hre je jeho tragická bodka.

Mnohí však dúfajú, že scenáristi nájdu prefíkanú kľučku, aby si vytvorili priestor na jeho možný návrat niekedy v budúcnosti. Sedemnásta séria je už potvrdená a televízia ABC stále tvrdí, že chce so svojou drámou pokračovať aj naďalej.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ellen Pompeo #oseriáloch #Justin Chambers