Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nenávidení tvorcovia Hry o tróny sa opäť vyznamenali! Vzdali sa ďalšieho seriálu

V súčasnosti najvychytenejší televízni tvorcovia robia skôr vrásky mnohých mediálnym gigantom. Pred koncom Hry o tróny to vyzeralo tak, že ich seriály a filmy pohltia divákov. Teraz je situácia diametrálne odlišná.

16.02.2020 06:00
David Benioff (vľavo) a D. B. Weiss Foto: ,
Producenti a televízni tvorcovia David Benioff (vľavo) a D. B. Weiss.
debata

David Benioff a Daniel Brett Weiss, dve mená, ktoré navždy zmenili televíznu zábavu. Vďaka ich umu sa zrodila seriálová Hra o tróny, ospevovaná krvavá sága, ktorú sledoval a velebil celý svet. Najviac kritiky si „zlízla“ finálová séria, tú fanúšikovia zakopali pod čiernu zem. Dovtedy priam dokonale vyskladaný dej dostal expresný záver a veľká časť divákov nebolo spokojná. Nepomohol ani rekordný rozpočet a dokonalé filmové efekty. Ani tie nezakryli obrovské diery v príbehu.

Tak či onak aj ôsma séria prevzala kopec cien a teraz netrpezlivo sa čaká na dračí spin-off seriál, ktorý HBO uvedie v roku 2022. Avšak už pod taktovkou iných tvorcov.

Benioff a Weiss ešte pred časom boli najhorúcejším artiklom a televízie sa doslova predbiehali v tom, koľko im ponúknu, len aby išli produkovať k nim. HBO dostalo košom, pritom od roku 2017 bol ohlásený vznik kontroverzného seriálu Konfederácia. Po ich službách chňapol aj koncern Disney. Scenáristické duo malo vytvoriť dokonca úplne novú trilógiu Star Wars filmov. Lenže celý boj o nich vyhral Netflix, ktorý za nich vysolil neuveriteľných 200 miliónov dolárov. A tu sa začali problémy.

Netrvalo dlho a prišla správa o tom, že projekt novej Star Wars trilógie dostáva stopku. Dôvod? Benioff a Weiss si zrejme uvedomili, že deň má iba 24 hodín a jednoducho kapacitne nestíhajú plniť záväzky pre Netflix a Disney.

Teraz oznámilo HBO, že dáva zbohom aj plánom na vytvorenie nového seriálu. Konfederácia zdvihla vlnu nevôle už po oznámení príprav pred troma rokmi. Príbeh mal ukázať alternatívnu realitu, keby vojnu o nezávislosť nevyhrala Únia, ale Konfederácia. Lincoln by sa nikdy nestal prezidentom a nezrušil by otroctvo, čo by odštartoval vývoj úplne iných dejín USA. Úplne nová realita by sa dostala aj do nového tisícročia.

Nakoniec ani z tohto projektu nič nebude a duo Benioff – Weiss definitívne odchádza z HBO. Nateraz je hrobové ticho o ich budúcich projektoch na Netflixe.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #David Benioff #Game of Thrones #oseriáloch #Daniel Weiss