Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Už o pár hodín to vypukne! Superstar prinesie atraktívnu novinku pre divákov

Už zajtra sa diváci konečne dočkajú úvodnej epizódy, ktorá otvorí ďalšiu sériu obľúbenej speváckej šou, ktorá sa u nás vysiela od roku 2004. Federálna verzia odštartuje už šiesty ročník.

15.02.2020 07:00
superstar, Foto:
Nová porota Superstar.
debata

Televízia Markíza a Nova tak znova spájajú sily, aby po dvoch rokoch sa znova rozbehlo hľadanie Superstar. Tohtoročná sezóna bude plná noviniek, okrem nového zloženia poroty bude do očí bijúca zmena a to v podobe úplne nového a veľkoryso riešeného štúdia.

Autorom návrhu štúdia SuperStar je aj v tomto ročníku uznávaný slovenský architekt Jaroslav Holota. „Tento rok sme zvolili viac industriálny look. Používame surové rúrky, lešenie, plechy, priestorové konštrukcie a podobne,“ opisuje architekt. Hlavná dekorácia je postavená v ateliéri s plochou 950 m2.

Zhromaždisko pre súťažiacich sa nachádza v stane s plochou 525 m2, ktorý bol postavaný na priľahlej lúke v tesnej blízkosti ateliéru. Na ďalšie priestory, kde sa nakrúcali rozhovory, porota a robili sa korepetície, bolo potrebných ďalších 250 m2.

Samotné prípravné práce – výtvarný návrh, vizualizácie, výkresová dokumentácia – trvali takmer 5 týždňov, takisto 5 týždňov zabrala výroba dekorácií. „Súbežne s tým bežala už aj stavba, takže celkový čas na výrobu a stavbu bolo približne 7 týždňov,“ dopĺňa Holota.

Viac o novom ročníku Superstar sa dozviete v článku: Svetová šou sa vracia na Slovensko! Bude to najväčší problém pre RTVS?

„Dekorácia je vyskladaná z rôznych materiálov, ktoré sa používajú často aj menej často. Oceľové profily, hliníkové profily, laminátové dosky , biodosky, preglejka, DTD dosky, rôzne plasty na podsvietenie, riasené látky, fólie, tlač na rôzne materiály, atď. – ten zoznam by bol veľmi dlhý. Len pre predstavu, ak sme chceli celú SuperStar zbaliť, previezť na iné miesto, tak by bolo teba cca 15 kamiónov," upresnila PR manažérka televízie Markíza Alexandra Hrušková.

Šiesta séria federálnej Superstar štartuje na Markíze v nedeľu 16. februára o 20:30.

Unikátny pohľad na nové štúdio Superstar Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Aktuálny ročník Superstar spustil vyraďovaciu...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Superstar #Česko Slovenská Superstar #oseriáloch #televízia Markíza