Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Svetová šou sa vracia na Slovensko! Bude to najväčší problém pre RTVS?

Už v nedeľu 16. februára sa poriadne vyostrí boj o diváka. Televízia Markíza po dvoch rokoch vracia do vysielania svetovú šou, ktorá bola vždy zárukou nadpriemernej sledovanosti. Nový ročník Superstar prinesie viaceré zmeny, ktoré majú tento zabehnutý formát osviežiť.

10.02.2020 07:00
superstar, Foto:
Nová séria Superstar štartuje 16. februára.
debata (14)

Spevácka šou otvorila cestu do hudobného sveta už mnohým talentovaným spevákom – práve tu začínali Celeste Buckingham, Ben Cristovao, Peter Cmorik, Adam Ďurica, Zdenka Predná, Dominika Mirgová, Martin Chodúr, Lukáš Adamec, Martin Harich, Tomáš Bezdeda, Emma Drobná či stále úradujúca SuperStar 2018 Tereza Mašková. Nové hľadanie sa rozbehne aj tento rok. Minulý rok Markíza spolu s Novou sa pokúsila reštartovať formát Voice, ten však znova potvrdil, že Superstar je úspešnejší formát.

Nová séria však prináša viaceré novinky do zabehnutého formátu, najviac viditeľným pre divákov je zloženie poroty. Vôbec po prvýkrát v histórii súťaže bude posudzovať spevácke talenty až päť porotcov. Paľo Habera, Marián Čekovský, Leoš Mareš, Monika Bagárová a Patricie Pagáčová majú za sebou už nakrúcanie kastingových kôl, na ktorých prešli sitom stovky súťažiacich.

Záber z novej Superstar. Foto: TV Markíza
superstar, superstar 2020, Záber z novej Superstar.

Ďalšou novinkou je, že nádejní speváci budú vôbec po prvý raz spievať prvú pieseň pred porotou s hudobným podkladom, čo kastingovým kolám ešte pridá na atraktivite a dynamike. Pre diváka bude atraktívne aj úplne nové štúdio. Nateraz nie je známe meno moderátorov, ktorí sú neodmysliteľnou súčasťou tejto veľkolepej šou.

Čo sa však nemení je štruktúra priebehu celej súťaže. Markíza s Novou pokračujú v štruktúre, ktorá sa im osvedčila aj v minulom ročníku. Teda väčší dôraz na kastingové kolá a menej priamych prenosov. Práve kastingy už v minulosti boli najviac sledované.

Pred porotou sa predvedú stovky súťažiacich,... Foto: TV Markíza
Superstar, mareš, pagáčová, bagárová, čekovský, habera, Pred porotou sa predvedú stovky súťažiacich, Supestar môže byť len jedna.

V epizódach z kastingových kôl sa pred porotu postavia odvážni a talentovaní mladí ľudia zo všetkých kútov Slovenska a Česka. Výber tých najlepších spevákov postúpi do tzv. „Divadla“, z týchto epizód vzíde finálová zostava. Tá sa v živých prenosoch „pobije“ o titul SuperStar a rozprávkovú výhru v hodnote 75 000 eur.

Príchod Superstar na obrazovky môže najviac zatriasť sledovanosťou RTVS. Tá už niekoľko týždňov valcuje rebríčky sledovanosti so svojim seriálom Hniezdo, ktorý sa stal najsledovanejším seriálom na Slovensku, čo do počtu divákov. Navyše Jojka vrátila po pauze svoje želiezko v ohni – V siedmom nebi.

Počas prvých týždňov tohto roka sa mohlo zdať, že práve nedeľa je „oddychová“ pre divákov. Televízna sezóna však vstupuje do svojej druhej polovice, čo znamená návrat vlastných formátov a tým vyostrenie konkurencie. Ponuka komerčných televízií je veľmi silná, dá sa predpokladať, že najviac na túto situáciu môže doplatiť práve RTVS so svojim seriálom.

Nové zloženie poroty (zľava): Paľo Habera,... Foto: TV Markíza
superstar, habera, bagárová, pagáčová, čekovský, mareš, Nové zloženie poroty (zľava): Paľo Habera, Patrície Pagáčová, Monika Bagárová, Leoš Mareš, Marián Čekovský.

© Autorské práva vyhradené

14 debata chyba
Viac na túto tému: #Superstar #Česko Slovenská Superstar #oseriáloch #televízia Markíza