Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Určite si radi zaspomínate! RTVS uvedie na Trojke kultový český seriál

Tesne pred Vianocami verejnoprávna RTVS predstavila divákom nový televízny okruh - Trojku, ktorá prináša archívnu tvorbu pre staršieho diváka. Práve tých poteší správa, že od pondelka 27. januára si budú môcť pozrieť legendárny český seriál Nemocnica na okraji mesta, ktorá sa na Slovensko vracia po niekoľkoročnej pauze.

26.01.2020 07:00
Nemocnice na kraji mesta, Foto:
Obľúbený český seriál sa vracia na Slovensku.
debata (4)

Nemocnica na kraji mesta sa stala legendárnou nielen vďaka výborným hercom, ale aj vďaka nezabudnuteľným hláškam a hudbe. Príbeh primára Sovu a jeho kolegov bude vysielať RTVS dvakrát do týždňa, každý pondelok a štvrtok. Seriál sa tešil úspechu aj v zahraničí. Divákov v Nemecku seriál z nemocničného prostredia natoľko zaujal, že producenti z Hamburgu iniciovali natočenie ďalších častí. V roku 1981 tak vzniklo v koprodukcii s Nemeckom ďalších 7 častí. RTVS odvysiela prvé dve série, spolu 20 epizód.

Hviezdou československého seriálu bol Ladislav Chudík, ktorého diváci poznajú ako primára Sovu. Táto úloha však bola pôvodne určená pre iného herca, dokonca aj natáčanie začalo s Karlom Högerom v hlavnej úlohe. Ten však po začiatku natáčania zomrel, a tak bol narýchlo vybraný Ladislav Chudík. V legendárnom seriáli sa však predstavilo množstvo kvalitných hercov a herečiek – Josef Abrhám, Miloš Kopecký či Eliška Balzerová.

Verejnoprávna Trojka uvedie seriál od pondelka... Foto: RTVS
Nemocnice na kraji mesta, Verejnoprávna Trojka uvedie seriál od pondelka 27. januára.

„Sme radi, že prvým českým titulom na Trojke je jeden z divácky najúspešnejších seriálov – Nemocnica na okraji mesta. Seriál vznikal od roku 1977 a aj po vyše 40 rokoch je vo veľa veciach nadčasový. Rieši medziľudské vzťahy na pracovisku, v rodine, témy, ktoré sú stále aktuálne,“ uviedla Judita Gembická, intendantka Trojky.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #Nemocnica na okraji mesta #oseriáloch