Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Veľké prekvapenie! Tieto seriály - hity aj prepadáky - sa dočkajú pokračovania

Pred pár dňami svetom seriálov preletela extrémne potešujúca správa. Mnohé seriály, ktoré poznajú aj Slováci, dostali nové série, pričom mnohé z nich nemali budúcnosť istú, keďže sledovanosť bola viac ako mizerná.

28.01.2020 07:00
debata
Veľký tresk, tak by sa dalo nazvať mega... Foto: The CW
the flash, supergirl, dynasty, riverdale, roswell, Veľký tresk, tak by sa dalo nazvať mega obnovenie seriálov z dielne televízie The CW.

O to väčšie je prekvapenie, že televízia The CW naozaj veľmi predčasne oznámila, že celé svoje seriálové portfólio predlžuje. Býva zvykom, že televízie v USA odhaľujú svoje vysielacie plány zvyčajne v máji, až na výnimky, ktoré predstavujú najväčšie hity. Januárové bombastické oznámenie sa zaraďuje do kategórie naozaj ojedinelé.

Navyše niektoré seriály sú na tom kreatívne, ale aj divácky na tom pomerne zle, že garantovaná nová séria pôsobí pomerne úsmevne a s údivom. Reč je napríklad o seriáli Legends of Tomorrow, sledovanosť prudko padla aj superhrdinke Supergirl. Veľa muziky nepredvádza ani nová verzia Čarodejníc.

Na ktoré seriály sa môže fanúšikovia tešiť v televíznej sezóne 2020/2021? The Flash sa vráti so siedmou sériou, Supergirl dostáva šiestu sériu, rovnako aj poriadne kritizovaní seriál o hrdinských vyvrheľoch Legends of Tomorrow, tohtosezónna novinka Batwoman bude pokračovať druhou sériou, rovnako ako novinka Nancy Drew. Štvrtú sériu dostal aj superhrdina Black Lightning, nová verzie Dynastie, ktorá je najmenej sledovaným seriálom v amerických televíziách sa vráti so štvrtou sériou. Stálice Riverdale má istú piatu sériu, Roswell: New Mexico tretiu. Čarodejnice (Charmed) budú kúzliť v tretej sérii, seriál Legacies (Odkaz), ktorý je spin-offom Upírskych denníkov má istú tretiu sériu.

Niektoré rozhodnutia sú o to prekvapujúcejšie, keďže niekoľko seriálov zo zoznamu ešte nemalo premiéru najnovších sezón a televízia nevie, či sa im bude dariť. Očividne sledovanosť už nie je alfou a omegou pre túto televíziu, ako kedysi. Za expresným obnovovaním údajne stojí aj hroziaci štrajk scenáristov, ktorý pred dvanástimi rokmi ochromil americký televízny trh a táto hrozba je opäť na stole.

Nič to nemení na tom, že The CW chce svoje seriály zachovať, keďže sa úspešne predávajú do zahraničia a najmä ťažia z rozmachu streamovacich služieb po celom svete. Výnimkou nie je ani naše teritórium, keďže mnohé seriály tejto stanice sú dostupné aj u nás, napríklad prostredníctvom Netflixu alebo HBO GO. Vyzerá to tak, že tieto seriály skôr ťažia z medzinárodného úspechu a dopytu po nich, ako zo sledovanosti v USA.

V ďalšej sezóne však diváci prídu o dve veľké stálice, ktoré sa končia. Arrow koncom januára uzavrie dej ôsmou sériou a Supernatural končí po 15. sezóne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Supergirl #The Flash #Legends of Tomorrow #oseriáloch #Dynasty #Charmed #Legacies #Riverdale #Roswell: New Mexico