Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Zbožné prianie? To by bolo, keby tieto seriály dostali nové pokračovanie...

Trend revivalov, teda návratu dávno skončených seriálov späť na obrazovky, lomcuje televíziami. A ešte dlho bude. Niektoré seriály však majú smolu. V mnohých prípadoch je prekvapujúcejšie, že niektoré z nich sú stále ignorované. A nové pokračovanie by zdvihlo zo stoličky milióny divákov.

03.08.2020 07:00
stargate, hviezdna brána, Foto:
Hviezdna brána márne čaká na oživenie.
debata

1. Stargate Universe

Tretí seriál o Hviezdnej bráne sa dočkal len dvoch sezón a mal otvorený koniec. Televízia SyFy známa svojim macošským prístupom k seriálom ho zrušila v čase, keď bolo dávno na nakrúcaní a tvorcovia nestihli pripraviť aspoň nejaký záver. Práve Stargate Universe bol seriál, ktorý bol charakteristický úplne iným vyznením, spracovaním. Bol akousi dospelejšou verziou SG-1 a Atlantisu. Tie tiež márne čakajú na pokračovanie. V prípade SG-1 mal vzniknúť tretí film a Atlantis mal dostať záverečný film, ktorý by uzavrel dej seriálu. Doteraz sa nenašla televízia, ktorá by značku Stargate oživila.

2. Gilmore Girls

Obľúbený seriál zo Stars Hollow márne čaká na nové epizódy, pritom priestor na pokračovanie je obrovský. A to už ubehli viac ako tri roky od času, keď Netflix nakrútil špeciálnu minisériu A Year in the Life. Ten uzavrel dej pôvodného seriálu, avšak vznikol megalomanský priestor na nové príbehy. Pritom všetci chcú pokračovanie, Netflix, herci, ale aj tvorcovia. Práve na nich to všetko stojí a padá. Tvrdia, že napíšu nové príbehy, keď budú mať potenciálny príbeh. Nateraz to nevyzerá, že by sme sa v najbližších rokoch mali dočkať návratu Gilmoriek.

3. Bones (Kosti)

Dvanásť rokov Booth a Brennanová boli neodmysliteľnou súčasťou televíznych obrazoviek. Na dnešné pomery sa seriál dočkal neuveriteľne vysokého počtu epizód a pre televíziu FOX získal titul najdlhšie vysielanej drámy. Postupne klesajúca sledovanosť a čoraz častejšie úvahy hercov a konci účinkovania mali za následok, že stanica sa rozhodla pre koniec. Jedným dychom sa vtedy dodávalo, že Kosti sa môžu kedykoľvek vrátiť. Nateraz sa tak nestalo. Nedávno sa hovorilo o možnosti nakrútenia filmu, no vyzerá to tak, že ochota hlavných hercov nie je taká horúca, ako po poslednej klapke.

4. Designated Survivor

Seriál sa skončil iba v polovici minulého roka, avšak po prebratí Netflixom získal druhý dych a spravil obrovský kvalitatívny krok vpred. Žiaľ, dej plný potenciálu pre ďalšie série dostal stopku, čo je obrovská škoda. Designated Survivor mohol ešte predviesť veľmi veľa skvelých zápletiek a zvratov. Určite by si zaslúžil viac sezón, možno raz…

5. Čarodejnice (tie pôvodné)

Posledné dva roky „tešia“ divákov nové Čarodejnice, ktoré okrem názvu nemá s tým pôvodným seriálom nič spoločné. Táto verzia u divákov naplno prepadla. O to viac z času na čas sa objavujú hlasy volajúce po návrate pôvodného tria. Po skončení seriálu sa dokonca hovorilo o špeciálnom filme, o pár rokov bol v hre návrat s pôvodnými herečkami. Nikdy k tomu však nedošlo. A bolo by super, keby svet ešte niekedy videl sestry Halliwellové v akcii!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Designated Survivor #BONES (Kosti) #GILMORE GIRLS: A YEAR IN THE LIFE #STARGATE UNIVERSE (Hviezdna brána: Universe) #oseriáloch #Charmed