Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Silvester na Markíze: Po minuloročnej katastrofe bude aspoň Chart Show

Zmena na poslednú chvíľu! Už to vyzeralo tak, že aj tento rok televízia Markíza opäť totálne odignoruje špeciálne vysielanie počas Silvestra.

19.12.2019 07:00
debata (9)
Hlavným ťahákom silvestrovského programu má byť... Foto: TV Markíza
chart show, adela, adela vinczeová, Hlavným ťahákom silvestrovského programu má byť Adela Vinczeová v špeciálnej Chart Show.

Minulý rok sa stanica dočkala zdrvujúcej kritiky zo strany divákov a katastrofálnej sledovanosti, čo bolo len prirodzeným vyústením ponúknutého programu. Markíza vtedy stavila len na reprízy Kameňáku a Babovřeskov. Sledovanosť podliezla všetky minimá, niekoľkokrát opakované filmy uhrali 5%, respektíve 4% sledovanosť s trhovým podielom niekde okolo 10%. Markíza skončila na chvoste silvestrovskej sledovanosti.

Tento Silvester mal byť v rovnakom zložení, hoci ešte pred pár rokmi sa televízia na posledný deň v roku svedomito pripravovala. V dávnejšej minulosti nechýbali silvestrovskí Susedia, neskôr to bola Chart Show s Adelou, prípadne špeciálny Kredenc. Kto si myslí, že sa posledné hodiny tohto roka neprinesú české komédie, tak je na omyle. Avšak nastane, aspoň, malá zmena.

Silvestrovské vysielanie hneď ráno odštartuje pásmo rozprávok pre deti, predpoludním sa objavia špeciálne epizódy Susedov, ktoré sa nakrúcali ešte počas vysielania pôvodnej verzie. Zreprízuje obe časti. O 12:55 príde na rad relácia Silvester s Markízou, pôjde o zostrih z čias, keď televíznym obrazovkám vládli varietné niekoľkohodinové zábavné programy, v ktorých účinkovali herci, speváci a v neposlednom rade tváre televízie Markíze.

Markíza na Silvestra ponúkne špeciálny zostrih... Foto: TV Markíza
chart show, adela, Markíza na Silvestra ponúkne špeciálny zostrih z obľúbenej Chart Show.

O 14:20 sa objaví Mrázik, ktorý bude tvoriť pilier večerného vysielania aj počas Štedrého dňa. Nebude chýbať film Asterix a Obelix: V službách jej Veličenstva, repríza Hornej Dolnej z roku 2016. Po spravodajskom bloku o 20:30 dostane priestor narýchlo pripravená Chart Show, o ktorej sa pôvodne uvažovalo, že vznikne aj počas kritizovaného Silvestra 2018. Vtedy napokon nevznikla.

Avšak aj tento rok v tom bude háčik. Nepôjde o premiéru, ale iba o zostrih 15 najlepších hudobných vystúpení, ktoré v doterajšej histórii šou v štúdiu odohrali domáci aj zahraniční interpeti. Relácia bude obsahovať aj kompilát vtipných momentov z rozhovorov a povestné hry s atraktívnymi hosťami. Moderátorka Adela Vinczeová a hudobný expert Juraj Čurný tiež prezradia, ktoré je práve to ich najobľúbenejšie hudobné vystúpenie zo všetkých epizód Chart Show.

Relácia má vyhradený čas do 22:15. Následne sa vo vysielaní objaví česká komédia Babovřesky 3. V prvých minútach roka 2020 sa predvedie zostrih najväčších hudobných hitov v podaní Elánu, Heleny Vondráčkovej, Paľa Haberu. O jednej sa objaví relácia Najlepšie hity, ktorá má byť novou kompiláciou hudobných čísiel. Tesne pred druhou hodinou rannou „zabaví“ divákov Kameňák 4.

Atraktívnejší program ponúkne Markíza počas novoročného vysielania. Ako hlavný highlight má byť premiéra českej komédie Po čem muži touží o charizmatickom cynikovi Karlovi Královi (Jiří Langmajer), ktorý je trochu šovinista a sarkastický sympaťák, avšak ženy po ňom letia, je šéfredaktorom časopisu Playboy. Jedného dňa jeho nezáväzný spôsob života utŕži hneď niekoľko rán. Dostane výpoveď kvôli poklesu predajnosti časopisu, bývalá manželka a dcéra (Andrea Hoffmannová a Sara Sandeva) ho opäť naštvú, neznáma žena mu nabúra auto a na jeho miesto je dosadená krásna, mladá šéfredaktorka Leona (Táňa Pauhofová). Karel vyrieši problémy po chlapsky – spoločne s najlepším kamarátom Čestmírom (Matěj Hádek) sa opije a v dobrodružnej noci si praje, aby sa stal ženou, pretože „ženy to majú v živote omnoho jednoduchšie a on je za to kvôli nim na dne.“ Ráno Karel zistí, že následkom nočnej alkoholickej „jazdy“ a zásahom veštkyne Zoltany (Pavla Tomicová) sa stal ženou Karlou (Anna Polívková). Avšak len fyzicky. Karel sa ako Karla musí vyrovnať nielen s novým vzhľadom, ale hlavne sa naučiť fungovať v ženskom tele a zistiť, či to majú ženy naozaj jednoduchšie?

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Silvester #Chart Show #Adela Vinczeová #oseriáloch #televízia Markíza